lekkage en gezondheid

Als je steeds tijdens regenbuien lekkage in huis hebt (nog geen sporen van schimmel of wat ook behalve in de badkamer), is dat dan toch heel slecht voor de gezondheid van jezelf en van de huisdieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vochtige woonomgeving kan nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk hierbij aan benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en vermoeidheid. Het is echter niet het vocht zelf wat mensen ziek maakt. De aanwezigheid van vocht maakt het groeien van huisstofmijten en schimmels mogelijk. Vochtproblemen dienen vakkundig behandeld te worden. Vochtproblemen zijn slecht voor de gezondheid alswel slecht voor de woning zelf. Door vocht wordt hout en steen aangetast waardoor op termijn een minderwaarde voor uw huis ontstaat.

Een vochtig huis is niet alleen kil en muf, maar ook ongezond. Je moet in elk geval ventileren! Het is nl. zo dat zogeheten alergenen zoals schimmels en mijten goed gedijen in vochtige omgeving. Bewoners van vochtige huizen hebben dan ook vaak luchtwegklachten. Toegevoegd na 10 minuten: Je kunt dus allergieën ontwikkelen. Allergie is erfelijk, maar ontwikkelt zich pas bij contact met de boosdoeners zoals mijten. In een vochtig huis kom je dus ook eerder in contact met de huisstofmijt. Een aantal ongewenste stoffen komt ook eerder vrij in vochtige omgeving, zoals 'formaldehyde'uit plaatmaterialen. Bij een tekort aan ventilatie stapelen die schadelijke stoffen zich op en daar worden mensen weer allergisch tegen en klagen dan over vermoeidheid, hoofdpijn en luchtwegirritaties. Doe er dus wat aan, ventileer in elk geval heel goed voordat je echt vochtschade oploopt. Schimmelwerende middelen zijn duur en bestrijden alleen tijdelijk de symptomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100