Zien huilen doet huilen... hoe kan dat?

Tijdens de herdenking van koninginnedag waren er een paar mensen aan het huilen, ik merkte dat ik mee ging huilen. Bij andermans verdriet maar ook bij huilen van blijdschap huil ik mee. Een raar fenomeen als je er over nadenkt. Waarom gebeurt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

meevoelendheid wordt dat ook wel genoemd... gevoelens en emoties lijken wel heel persoonlijk te zijn (ik voel dit of dat... hij voelt zus of zo) maar eigenlijk is het gewoon energie die voelbaar is door iedereen die het aan durft om het door zich heen te laten stromen... bij verdriet werkt het hetzelfde als bij lachen... het werkt zeer aanstekelijk voor wie aangestoken wil worden... als je huilt om het verdriet van een ander, help je die ander met het verwerken ervan... als de ander huilt van vreugde, deel je die vreugde met hem... misschien een raar fenomeen, maar echt menselijk en een teken dat jij leeft!!!

Empathie.

Kennelijk zijn bij jou de spiegelneuronen erg actief... Wat doen die? Door je empathie, gaat samen met sterk werkende spiegelneuronen, krijg je dezelfde emotie als de persoon die je ziet en dan voel je precies hetzelfde en doe je ook precies hetzelfde... zo zit dat... zie link...

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/spieg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100