Bestaat er een aandoening waarbij je op epilepsie lijkende aanvallen krijgt?

Ik krijg aanvallen waarbij ik op de grond val, bewusteloos ben, spierschokken krijg, en soms schuim op mn mond.
Ik heb ook nog andere kleinere soorten aanvallen.

Getest op epilepsie (Heel veel EEG's) Maar niks gevonden.
Behandeld voor PPEA's (psychogeen pseudo epileptische aanvallen). Behandeling heeft niks geholpen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk wat je zelf al schrijft dat het meer gaat dan om PPEA aanvallen. Ben je er voor bij het SEIN geweest voor behandeling voor een voortgezette behandeling..?

Schuim in je mond, ik denk meteen aan hondsdolheid... Het klinkt heel onwerkelijk en stom, maar het komt voor bij mensen, al is het wel heel zeldzaam. Ben je gebeten door een vleermuis, hond of vos, dan is er toch een héle kleine kans. Ik zal er wel gruwelijk naast zitten. Ik zou toch even een suggestie doen bij de huisarts.

Ja. Er zijn mensen die in hun jeugd en jong volwassen leven veel flauw zijn gevallen of de klachten hebben die jij hierboven beschrijft. Bij een aantal mensen wordt later de diagnose D.I.S. gesteld

ook paniekaanvallen kunnen erg op epileptische aanvallen lijken, en er hoeft geen gevoel van angst of paniek te zijn om zo'n aanval te krijgen.

Ikzelf heb een fietsongeluk gehad waarbij ik op mijn hoofd gevallen ben. Ik heb ook verschillende onderzoeken gehad maar er kwam niks concreets uit. Tocht kreeg ik medicijnen tegen epilepsie en ik kan je vertellen dat mijn aanvallen al meer dan 5 jaar weg zijn! Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je er snel vanaf ben! Succes

De aanvallen zoals je ze beschrijft lijken inderdaad erg op 'grote aanvallen'. Op zich zegt het niet zo heel veel als er via EEG-onderzoek niets gevonden wordt, tenzij ze net een EEG maken als je aanval hebt. Bij mij was pas epileptische activiteit aantoonbaar bij een slaapdeprivatie-EEG (na een ruime dag wakker blijven). Je neuroloog heeft geen medicijnen voorgeschreven?

Een vriend van mij had dat ook, het was het gevolg van weinig slaap en veel alcohol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100