Zijn er effecten op het lichaam van 1 biertje per dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Hedaluzini; Bij gezonde volwassen mensen die normaal eten zijn er eigenlijk geen nadelige effecten van het drinken van één biertje per dag vast te stellen. Dat neemt niet weg dat zaken als vermoeidheid, medicijngebruik, gezondheidstoestand en psychische oorzaken er wel degelijk voor kunnen zorgen dat reactievermogen, scherp zien en inschattingsvermogen wel degelijk negatief beïnvloed kunnen worden. Het feit dat er in bepaalde landen een 0%-limiet wordt gehanteerd voor alcohol in het verkeer heeft niet primair te maken met de effecten van alcohol op zich, maar met de vereenvoudiging van wetgeveing en handhaving daarvan. Het is immers ook mogelijk dat bijvoorbeeld na het eten van veel fruit binnen enkele uren een verhoogd bloedalcoholpercentage gemeten kan worden zonder dat er enige nadelig effect van alcohol merkbaar is.

Bier met mate gedronken is zelfs heel gezond! Bevordert de bloeddoorstroming. Maar zoals het met alles is: overdaad schaadt.

Voor kinderen is alcohol, ook als het maar weinig is, altijd schadelijk. Voor volwassenen die medicijnen gebruiken die zich niet verdragen met alcohol : ook niet doen. Vooral als er weinig weerstand is, of als een lichaam erg verzwakt is kan ook 1 biertje kwaad aanrichten. Dat ook 1 biertje effect op een lichaam heeft, blijkt wel uit de 0% toegestane hoeveelheid in het bloed, die in sommige landen wordt gehanteerd. (vanaf 6 augustus is Rusland daarbij gekomen) Vooral als mensen moe zijn, niet gegeten hebben, niet gewend zijn te drinken enzovoort, enzovoort, kan 1 biertje helemaal verkeerd vallen en het reactiepatroon beïnvloeden. Toegevoegd na 1 minuut: Correctie: ik bedoel uiteraard bij deelname in het verkeer, wat de toegestane hoeveelheid in het bloed betreft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100