Hoe groot word ik?

Ik ben 15 jaar en 1.70 meter ongeveer.
Mijn moeder is 1.78
Mijn vader is 1.83 (voordat die ging krimpen)

Ik weet dat het niet klein is, maar wil heel graag langer worden...

Misschien kunnen jullie mij helpen?

Toegevoegd na 20 uur:
Oowja., ik ben een meisje ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je groeit door tot je 21ste (mogelijk) Je zult tussen je 15 en je 18 nog wel wat groeien. Ik kijk in mijn glazen bol en voorspel dat je 1.80 wordt.

Er is een kans van 1 op 3x10 tot de macht 17 dat je 2.47mtr wordt. Er is echter wel een kans dat je een groots mens wordt. Ga ervoor en geniet van het jong zijn!

Dat is best moeilijk te voorspellen, een globale manier is om de lengte van je vader + de lengte van je moeder te nemen en die dan door twee te delen. Voor jongens tel je daar dan 11 cm. bij op, voor meisjes trek je er 2 cm. af. En in deze uitkomst zit nog 'n marge van 9 cm. naar boven of naar beneden, dus het kan in totaal nog 18 cm schelen! Ben je 'n meisje? Als je 15 bent en je hebt je eerste menstruatie al gehad, dan heb je de grootste groeispurt ook al achter de rug, maar je kunt nog groeien tot je 21'ste.

Bronnen:
http://www.kindengroei.nl/site/index.php

Hieronder staat een link naar de site van onze huisarts. Daar kun je een test doen en zien hoe groot je ongeveer gaat worden. http://huisartsvanholten.praktijkinfo.nl/modules/zelftests.php

Bronnen:
http://huisartsvanholten.praktijkinfo.nl/

ik denk dat je nog 10 centimeter groeit

Meestal niet langer dan je vader is mij ooit gezegd

Het verhaal van Stippel ken ik ook, maar dan dat meisjes kunnen verwachten het gemiddelde van de lengte van hun ouders te worden, en jongens 6 cm langer. Dus dan zou je inderdaad nog een stuk kunnen groeien. Ik zou zeggen, blijf hoop houden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100