trucjes tegen nagelbijten ?

serieuze last van !

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaat speciale transparante nagellak, die verschikkelt vies smaakt, als je op je nagels gaat bijten. Deze nagellak is niet giftig, dus het is niet schadelijk voor de gezondheid, als je het binnenkrijgt.

Bronnen:
http://www.choosebeauty.nl/index.php?optio...

Dit is wellicht een beetje een vreemd verhaal, maar op feiten gebaseerd: Ik was een hardnekkige nagelbijter, ik had soms maar een randje nagel van 2 tot 3 mm over op m'n vingers. Ikkon geen vijf minuten zonder aan mijn nagels te kluiven. En dat vanaf m'n vroege jeugd. Op een dag, ik was 29, was ik bij vrienden, 's avonds, beetje borrelen. En die hadden baoballen. Ze lieten me zien hoe je daar mee kon spelen en ik ben vervolgens met die ballen gaan spelen, onderwijl gezellig babbelend met het gezelschap. Aan het einde van de avond, ik had continue met die baoballen in mi'n hand gezeten, realiseerde ik mij dat ik niet op mijn nagels had gekauwd. Ik heb sindsdien nooit meer nagels gebeten.

Ik was ook een nagelbijtfundamentalist. Naar mijn idee werden die dingen op je vingers gezet óm te bijten. Totdat ik mijn arm brak en niet meer bij mijn linker hand kon. Toen was er voor de rechter hand ook geen lol meer aan. Sindsdien houdt ik ze gewoon kort met een knippertje...

Heb er wel een, maar die is zeer rigoreus! Bezoek de tandarts en vraag hem/haar al je tanden en kiezen te verwijderen.

Ik weet dat er speciale anti-nagelbijtarrangementen bestaan bij nagelstudio's / schoonheidsspecialisten. Misschien moet je daar eens kijken bij jouw omgeving.

gewoon je nagels heel kort knippen help ook al voor een deel

gelnagels laten zetten, heb ik ook gedaan. In het begin probeer je zelfs die te bijten, maar het word er echt HEEL lelijk van dus na een tijdje geef je dat ook op.... als je ze er dan na een paar maanden af laat halen ofzo dan bijt je automatisch ook niet meer op je eigen nagel. Zo ging het bij mij dan tenminste .. ;)

Ik heb 50 jaar gebeten en op een gegeven moment kwam ik een leuke man tegen en schaamde mij toen voor mijn nagels, ik bijt nu 2 jaar niet meer.....

er bestaat iets, Bytex ofzo. volgensmij smeer je dit op je nagels en smaakt het nogal vies.

Ik heb mijn nagels tot pakweg mijn achttiende altijd zo ongeveer tot op het bot toe afgekloven, tot ik begon te roken. Nooit meer gebeten, en ik moet ze nu echt om de zoveel tijd knippen zelfs, terwijl ik nauwelijks een millimeter nagel boven de nagelriem had vroeger en de rest afgekloven of afgepeld. Dat roken an sich is natuurlijk geen goede tip, dat realiseer ik me, maar op het moment dat je je handen iets anders te doen geeft op momenten dat er even niks te doen is (handwerken doet het bij mij ook goed, of een stressballetje of een puzzelblokje of desnoods een touwtje of een sleutelhanger, íets om je vingers mee bezig te houden, wordt de behoefte om te kluiven vanzelf minder. Wat voor jou het beste werkt kun je het beste zelf uitvogelen denk ik. Vergeet daarbij ook je mond niet (kauwgom, pepermuntje, lollie), want ook die is actief bij het nagelbijten. Het nagelbijten zelf is namelijk weinig meer dan een gewoonte die je je aanleert op het moment dat je niks in handen hebt en je bent niet van het stilzitterige type. Naast mijn nagels kloof ik trouwens ook altijd op een punt haar of de bovenrand van mijn t-shirt of mijn ketting. Dat orale heeft er gewoon altijd wel ingezeten denk ik, en is nu gewoon anders gericht. Dus zowel je mond als je handen anders (nuttiger ??) bezig houden, en je hebt de gewoonte in no time doorbroken. Is de routine er eenmaal uit, dan ga je ook niet snel meer bijten als je met de nieuwe activiteiten zou stoppen.

Smeer er spul op dat ouders smeren op de duim van kinderen om ze van het duimen af te krijgen. Het smaakt heeeel vies. Of zorg dat je altijd iets te doen hebt. Neem bijv. een rumicubscube.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100