Is een allergie vergelijkbaar met een auto-immuunziekte?

Ik heb veel allergiën en auto-immuunziekten. Alles wordt apart behandeld.
Is het niet een idee om dit samen aan te pakken, alles komt toch door een overactief immuunsysteem (namelijk veilige (allergie) en lichaamseigenstoffen (auto-immuunziekte) worden aangevallen door je lichaam)? Of is dit appels met peren vergelijken?

Note: ik weet dat ik dit beter met een arts kan bespreken, enz. enz. Dat zal ik ook doen. Maar artsen zijn niet alleswetend. Misschien dat iemand op GV ervaringsdeskundige is, of misschien kan iemand er een goed informatief stuk op internet over vinden? Ik heb geen idee hoe je dat soort dingen kan zoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn. Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als vreemd aanziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Het verschil zit hem dus in de stoffen waarop gereageerd wordt. Bij een allergie reageer je op lichaamsvreemde stoffen terwijl je bij een auto-immuunziekte op lichaamseigen stoffen (of zelfs cellen) reageert. Lijkt me dus inderdaad niet tegelijk te behandelen. De oorzaken zullen ook wel verschillend zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Allergie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Auto-immuun_ziekten

Bezoek een goede natuurarts en binnen 1 uur weet je precies wat je wel en niet mag eten en wat je wel en niet kan doen om er overheen te komen. Het kost je een uur!!! Weet je hoe lang je bezig bent in de reguliere behandeling? Een maand zeker ! Of langer! Allergie en auto-immuunziekte zijn signalen van je lichaam dat het niet goed gaat met je, als je dat met medicijnen onderdrukt heb je noch steeds niets gedaan aan de oorzaak! En kom je het probleem in de toekomst weer tegen. Vertrouw in de natuur, hij is er ook voor jou.