Wat heb je nodig om bij een buitenlandse apotheek je eigen medicijnen te bestellen?

Mijn vader is belangrijke medicijnen vergeten mee te nemen op vakantie en wil ze nu ter plekke (Frankrijk) bij een apotheek gaan halen. Hij heeft me gevraagd om bij hem thuis te kijken om welke medicijnen het precies gaat.

Wat moet ik doorgeven zodanig dat hij ze in Frankrijk kan halen? Naam en dosering van het medicijn lijkt me logisch, maar is er misschien nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Belangrijker dan de merknaam zijn de werkzame stoffen die in medicijnen zitten. Lees op het doosje welke stoffen er in zitten en geef dit door. In het buitenland willen ze nog wel eens andere merken gebruiken. Daarnaast is de dosering belangrijk. Slikt je vader b.v. thuis 3x daags 1 tablet van 20mg., dan is het belangrijk dat hij die hoeveelheid ook in Frankrijk aanhoudt. Toegevoegd na 3 minuten: Oh, nog even dit: Je kunt de huisarts van je vader vragen of hij een fax wil sturen naar de desbetreffende apotheek, met de exacte informatie over zijn medicijnen.

Je zou naar een plaatselijke arts kunnen gaan voor een recept. Je zou aan de huisarts of apotheek van je vader kunnen vragen of ze het recept willen faxen naar een apotheek bij je vader in de buurt.

Laat ze even bij de apotheek een medicijnpaspoort maken. Daarna even scannen en mailen. Een medicijnpaspoort is een compleet overzicht van al je medicijnen inclusief eventuele overgevoeligheden. Het is alleen bij de apotheek te verkrijgen en bedoeld voor iedereen die medicijnen gebruikt. Maar met name voor diegenen die dagelijks meerdere medicijnen gebruiken. De apotheker vult het paspoort volledig voor je in. Met het medicijnpaspoort kunnen patiënten in noodgevallen - of bij ernstige klachten - snel en adequaat geholpen worden in apotheken of ziekenhuizen. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/gezondheid-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100