Hoe blijf je wakker?

Door een angststoornis - ontstaan na het overlijden van een vriend - ben ik erg na gaan denken over het leven. Ik was nadien bang om controle te verliezen. Slapen zag ik als verlies van controle, maar als je thuis bent heb je weinig te vrezen. Op straat en openbare plaatsen was ik wel bang. In slaap vallen was het eerste wat me bezig hield. Waarom blijf ik wakker, waarom heb ik daar niet voor te vrezen.

Ik ben dan ook benieuwd of iemand mij kan vertellen waarom een gezond mens niet zomaar in slaap valt. Behalve wanneer hij / zij er voor gaat liggen. Dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

slapen is een staat van rust. Als je staat heeft je lichaam geen rust en kan je dus niet zomaar in slaap vallen. je moet de tijd ervoor nemen. je hebt speciale melanine pillen, die bevorderen de slaap en kunnen je laten slapen.(is natuurlijk, geen chemische troep) kamille thee wil ook wel eens helpen. je bent blijkbaar nog niet over het overlijden van een vriend heen. praat er dus over met mensen, of neem een dag vrij en laat thuis eens goed je emotionele kant zien. dit lucht meestal op en helpt bij het verwerkings proces. als je gaat slapen moet je je niet bezig houden met het feit dat je moet gaan slapen, dan forceer je jezelf en krijgt je lichaam geen rust. laat je gedachten overvliegen. denk aan niets dat je stress of zorgen kan geven. slapen is een informatieverwerkend proces, dit duidt erop dat je lichaam nog steeds in controle is van zichzelf, je verliest alleen het bewustzijn. succes!

ik blijf wakker omdat ik moét. het komt niet in me op om te slapen in mijn geval dus dicipline thuis slaap ik wel ,ook als ik koffie gedronken heb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100