Wie kent er meer?!

Ik ben opzoek naar wetenswaardigheden / grappige wetenswaardigheden over het menselijk lichaam.

Zoals bijvoorbeeld;

# ten tijde van een orgasme kun je geen pijn ervaren omdat het pijncentrum in je hersenen kortdurend even 'plat ligt'.

# Alleen vrouwen kunnen hysterisch gedrag vertonen. Dit omdat het woord hysterisch komt vanuit het grieks (hysterix) en baarmoeder betekent. En mannen hebben deze niet).

# ca 90% van de mensen van middelbare leeftijd een hernia hebben in de onderrug, maar er vaak geen last van hebben.

Ben benieuwd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

* Het duurt 7 seconden om het voedsel vanuit de mond naar de maag te brengen. * Het lichaam gebruikt 300 spieren om zich in evenwicht te houden wanneer het recht staat. * Aan één hoofdhaar kan men een gewicht van 3 kg hangen. * Het vel van een gemiddeld mens weegt 2x meer dan de hersenen. * Het grootste menselijke orgaan is de huid. * Het bot van de heup is sterker dan cement. * Pijnen in of aan het hoofd zijn pijnlijker dan aan andere delen van het lichaam. * Aan elke voet bevinden zich zo'n 1000 miljard bacteriën. * Hoofdhaar is het snelst groeiende haar van het menselijk lichaam. * Als ons speeksel iets niet kan oplossen kunnen we het ook niet proeven. * De penis van een gemiddelde man meet 2,5x de lengte van zijn duim. * Het hart van een vrouw klopt sneller als dat van een man. * Oren, neus en borsten blijven héél langzaam doorgroeien. * Mannen op leeftijd worden kaal t.g.v. de vermeerdering van de hersencellen. * Vrouwen knipperen 2 maal meer met hun ogen dan de mannen. * Vrouwen hebben dit bericht al 2 maal gelezen... * Terwijl de mannen nog steeds de lengte van hun duim staan te meten...

In de tijd die je nodig hebt op deze zin te lezen gworden 50000 cellen in je lichaam vervangen Per jaar slaat jke hart 40.000.000 keer De bouw van een walvis, mens, hond en vogels' 'arm' is exact gelijk, op de lengte van de botten na Gedurende je leven produceer je 40.000 liter speeksel Elk mens is een half uur van zijn leven een enkele cel Je huid wordt elke maand vervangen Je lever heeft meer dan 500 functies

Het is onmogelijk om met je elleboog je neus aan te raken. Er zijn steeds meer mensen die minder dan 4 of zelfs helemaal geen verstandskiezen meer hebben.

Je voet past qua lengte in je onderarm. De mensheid kent een fobie voor alles, van knopen, tot kale mensen. Mr. Ogilvie heeft de test van John Randi niet gehaald en mensen geloven nog steeds in hem! Wie hem nog niet kent; Mike, een kip die zonder hoofd doorleefde, geen geintje. http://www.miketheheadlesschicken.org/index.php * Mannen vertonen net zo goed hysterie :) http://www.psychoanalytischinstituut.nl/kenniscentrum/boeken_en_artikelen/artikelen/2006_hysterie_in_de_psychoanalyse.php Dit is een te leuke vraag, hier kan ik wel even meedoorgaan, dus stop ik :)

De mens brengt gemiddeld 1/3de deel van zijn leven slapend door. Dus als je ca. 90 jaar oud wordt heb je 30 jaar geslapen. Grappig idee toch?

Wanneer dat een oudere (meestal) vrouw haar heup breekt zeggen de mensen altijd: "ze is gevallen en heeft toen haar heup gebroken". Dit kan inderdaad echt zo zijn, maar meestal is het omgekeerd: ze breekt dus eerst haar heup en dáárdoor valt ze. Een mens heeft 10x meer bacteriën in en op het lichaam dan dat het lichaam cellen bevat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100