Hoe kunnen ze meten in het ziekenhuis of je Apneu hebt of niet, als je niet elke dag last hebt dat je geen Adem meer haalt ? s'nachts ?

IK heb misschien Apneu, ik ga donderdag naar een longarts, want ik heb regelmatig last van stikkings verschijnselen.
Als ik slaap wordt ik verschrikt wakker dan is het net of ik stik.

Ik durf soms niet eens meer te slapen, afgelopen nacht was ik zo bang geworden dat ik niet meer ging slapen.
Ik, heb dit nu een half jaartje.
Vannacht werd ik minstens 6 tot 8 keer wakker omdat ik weer verstikkingsverschijnselen had.
Ik wasvanmorgen naar de dokter geweest en die stuurde mij naar de longarts.
Maar hij had het over 1 nachtje slapen in het ziekenhuis , ik heb het niet elke dag, maar wel geregeld.
Alleen vanacht was ik zo bang dat ik niet eens meer durfde te slapen omdat ik bang was dat ik niet meer wakker zou worden.
Omdat ik kinderen heb, dat vind ik dan zo erg dat ik niet eens meer durfde te slapen, dan zie ik die beelden voor mij dat ze naast mijn bed staan en mij maar roepen en dan merken dat ik dood ben.

Ik zie wel veel verhalen over Apneu hier op Goeievraag, maar ik zie niets staan over het slapen in het ziekenhuis als je het niet elke dag hebt hoe ze dat dan gaan meten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb dit ook en het is héél vervelend! Je schrikt elke keer enorm, ik heb ook tijden gehad dat ik niet eens durfde te gaan slapen. Wat je hebt wordt ook wel 'Sleep choking syndroom' genoemd. Bij mij hebben ze me ook laten slapen, je krijg dan elektroden op je hoofd die alles meten waaruit ze op kunnen maken wat het precies is. Wat mij helpt als ik weer eens veel last heb, probeer op je zij te blijven liggen door bv een kussen tegen je rug aan te leggen en zorg dat je niet te plat ligt, liever te hoor dan zul je minder last hebben. Ik begrijp je angst ook heel goed, ik had precies het zelfde. Er waren nachten dat ik zittend in slaap viel maar dan kreeg ik geen last en zo kwam ik er achter dat ik beter wat hogerop kon gaan slapen. Sterkte! Toegevoegd na 6 minuten: Kom nog even terug op je vraag; hoe ze het kunnen weten wanneer je het niet elke dag hebt. Ze Kunnen echt meten waarom je soms even op houdt met adem halen, want dat is wat er gebeurt. Juist doordat je lijf hier op reageert, schrik je wakker. Maar tijdens zo'n onderzoek, ook al heb jij voor jouw gevoel geen last, zullen zij dat wel kunnen zien. Geen zorgen! Dan nog wat, je lichaam zal altijd reageren, het is vaak de ontspanning, de verslapping in de keelholte en daardoor valt je ademheling even stil. Maar geloof me, je lichaam waarschuwt altijd! Ik ben nu ook nog wel eens bang hoor maar ik probeer er op te vertrouwen dat mijn lijf mij blijft waarschuwen en dat doet het nu al ongeveer 27 jaar!

Je wordt gedurende de nacht op allerlei apparatuur aangesloten. Die registreert jouw ademhaling, luchtdruk en bloed. Dat komt op papier in lijnen te staan. Die lijnen worden onderbroken op het moment dat je ademhaling stilstaat. Zijn er veel van die onderbroken lijnen, dan is duidelijk dat je apneu hebt.

Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar als je wat meer informatie wilt... Er zijn genoeg mensen die het ook hebben. Ik vermoed dat je idd wordt aangesloten op allerlei apparatuur waarvandaan ze de meetresultaten kunnen analyseren en een behandeling er op los kunnen laten. Veel succes!

Bronnen:
http://www.apneuvereniging.nl/forum/index....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100