wanneer ben je eigenlijk een slecht mens?

Slecht zijn is deels cultuurgebonden, maar kan het niet in je aard liggen en welke kenmerken zijn dat dan die je echt slecht maken afgezien van sociale oorzaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om eerlijk te zijn geloof ik niet in slechte mensen. Alleen maar in slecht gedrag. Mensen komen goed en onschuldig op de wereld , en door allerlei negatieve factoren kunnen zij gedrag gaan vertonen dat we slecht noemen. En terecht ook, want stelen, vernielen, mishandelen, verkrachten of moorden kunnen we moeilijk leuk of goed noemen. We doen er, al is het nog zo moeilijk, wel goed aan, dit gedrag te scheiden van de persoon. Alleen dan ook, kun je met eventueel succes aan het gedrag sleutelen. Als je beweert dat ' de mens als zodanig slecht is' waarom zou deze zich dan inspannen. Het slechte hoort dan immers bij hem of haar?

Wanneer je weet dat je intentie slecht is, wat dus waarschijnlijk zal resulteren in slechte daden naar b.v. omgeving. Slechte daden met een goede intentie, maken nog niet een mens slecht. Zo ook iemand met goede daden en slechte intenties, gewoonweg een slecht mens blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100