Welke lichaamsdelen kun je het beste koel houden om je hele lichaam koel te houden?

En hoe doe je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

lekker met je voeten in een bak water je polsen nat maken en een natte handdoek in je nek heerlijkkkk fris

de plekken waar je aderen aan de oppervlakte liggen: je hoofd, polsen en enkels. Toegevoegd na 1 minuut: je doet dat door af en toe even je gezicht en polsen onder de koude kraan te houden.

Je polsen onder de koude kraan.......!

Steek Uw voeten in een koude emmer water (typisch studentenrecept tijdens de hete blokmaanden)

Van de warmte die je kwijt raakt via je huid, verlaat 50% deze via je hoofd. Een kaal hoofd heeft dus nadelen met de zon maar voordelen qua afkoelen...

net zoals hier staat polsen even onder de koude kraan of de voeten koud in water koelt ook wel lekker af

Wat ik hier al las..is wat ik zelf ook altijd doe..mijn polsen onder de koudwaterkraan houden. Omdat het bloed daar het dichtst bij het huidoppervlak komt kun je daar de temperatuur van het bloed een tikje laten dalen. Niet dat het vreselijk veel of lang helpt..maar het geeft je tijdelijk een wat frisser gevoel. Als je het echt goed wilt doen..stap dan onder de douche en zet de koude stroom een tijdje op heel je lichaam. Daarna ben je blij de zon weer even op je huid te voelen.. Gr. Ton

Je handpalmen en voetzolen zijn energetische ingangen van het lichaam. Als je deze koel houdt, dan wordt je hele lichaam koel. Dus handen wassen. Of je voeten in een koud voetenbad. De specifieke punten zijn de middelste punt in je handpalm (als je je middelvinger en ringvinger in je handpalm legt, dan precies daartussen). In je voeten ook het middelste punt. Ook wel borrelend punt genoemd (welke als eerste gaat prikkelen).

Ingevroren natte washandjes of natgemaakte ingevroren maandverbandjes onder je oksels doen wonderen. Je koelt meteen af. Hier lopen ook aderen aan de oppervlakte.

Bronnen:
Geheim recept van hoogzwangere vrouwen in...

natte pet of natte handdoek over hoofd

Als je je hoofd onder de koude kraan houd, daalt de gevoelstemperatuur van je hele lichaam, heerlijk! Na je hoofd onder de kraan te hebben gehouden kan je het ook een beetje droog deppen en dan voor de ventilator gaan zitten, voor een langdurig effect. Is echt lekker als je het warm hebt!

een aantal bij mij werkende theorieën een ijsklontje of een iets kouds in je mond doen wel op passen dat e niet stikt. als je iets kouds in je mond steekt dan koelt het bloed in je gehemelte ook af wat via je hersens weer gaat waardoor je afkoelt. een koud kompres op je hoofd leggen of op andere delen van slagader dicht onder de huid zoals polsen, enkels, liezen, haarlijn, nek etc. iets warms drinken zou ook helpen omdat je lichaam aanvoelt dat het oververhit is en zichzelf gaat afkoelen door te zweten. voldoende drinken sowieso omdat je als je het warm heb snel uitgedroogd raakt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100