door de verhuizing ben ik m'n vrienden kwijt en waarom lukt het me hier niet om vrienden te krijgen?

Heey,

Ik ben 2 jaar geleden verhuisd van zeeland waar ik 8 jaar heb gewoond naar noord - brabant en daar woon ik nu dus al 2 jaar; ik zeeland was ik echt bevriend met iedereen (te minste goeie banden) en als ik dan langs m'n vrienden vroeg of ze gewoon mee naar buiten gingen kwamen ze naar buiten, gewoon beetje hangen :p
nadat ik verhuisd was (echt onverwachts) heb ik geen contact meer met m'n vrienden, behalve m'n beste...
maar de vraag is: ik woon nu hier al 2 jaar en iedereen kijkt neer op mij :S maar waarom?
ik heb nooit wat fout gedaan waarvan ik weet; en ik heb hier wel 1 vriend maar alsof ik dat als een vriend moet zien... als ik bij hem langs de deur kom en vraag: ga je mee naar buiten? (normaal in zeeland is het antwoord natuurlijk en dan komen ze naar buiten) hier is het antwoord: Wat gaan we dan doen (WAAROM moeten ze hier een reden hebben van wat we gaan doen??)
dan zeg ik gewoon een beetje buiten zijn, dat is toch leuker dan binnen zitten? antwoord: nee geen zin, doei.

okee en dan was dat het... ik heb het op zoveel manieren geprobeerd, en wat me nu ook opvalt is dat mensen hier tegen me liegen, waar ik eerst woonde zijden ze gewoon de waarheid bijv: kom ik bij een andere vriend hier langs, vraag ik ga je mee naar de stad? zegt hij: nee ik ben aan het leren, zeg ik okee... en dan zegt hij weer doei...

nou lekker is dat als iedereen je negeert ofzo, en je niet weet wat en waarom..

Bedankt voor het lezen van deze lap tekst,
Groetjes Shiva

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zit gewoon in een andere cultuur , het werkt anders . Je moet ook niet aan je zelf twijfelen . Als Zuid Limburger zijnde kan ik alleen maar zeggen dat de Brabanders bekend staan als gastvrij met aardige mensen. (ook uit eigen ervaring ) .Goede en slechte mensen heb je overal zitten . IK snap heel goed dat je je verloren voelt daar , maar kan het zijn ( begrijp me niet verkeerd ) dat je te hard van stapel loopt , vriendschap wil forceren , het te snel wil , ( want dat moet groeien ) Je was in zeeland rijkelijk bedeeld met vrienden , heel mooi ! Kan het niet zijn dat je 2 jaar te snel hebt willen zijn met iemands vriendschap te krijgen , en te houden ,omdat je het zo gewend was in Zeeland . Wat zouden de mensen daar voor een reden hebben om je te beliegen ? Verbeeld je je dat niet. Dit is frusterend voor je , dat geloof ik . En ik denk ook dat je een een goede knul bent die het goed voorheeft ! Maar pak het eens anders aan , en dan zul je zien dat het gaat lukken !Een welgemeend succes Gr.

Goede vrienden blijven contact houden, doen ze dat niet dan waren het geen goede vrienden. Probeer vrienden te maken via msn. Op die manier heb ik al goede vrienden gemaakt en afgesproken. Tik eens op facebook de naam van je school van vroeger in, of de stad waarin je woont (bij "zoeken") en dan herkent je misschien namen van mensen die bij jou in de klas hebben gezeten, alzo kan je vragen om hen als vriend te voegen! Handige tip he! Ze kunnen neerkijken op jouw omdat je er misschien "rijkelijk" uitziet of rijke ouders hebt. Doe gewoon tegen je vrienden, trek eens minder mooie kleren aan, ... Pas op: ik zeg niet dat jij je rijkelijk voordoet he, maar het is gewoon een opmerking.

waarom denk je dat het aan de andere licht ,ga je mee naar buiten wat rondhangen ,wat is daar nu aan ,bedenk eerst wat je wil gaan doen en vraag dan of iemand zin heeft om mee te doen,dan heb je een kans dat er mensen zijn die dezelfde interesses hebben als jij,verder hoeft iemand niet te liegen als hij zegt dat hij aan het leren is ,sommige mensen doen er daadwerkelijk iets aan om hun opleiding tot een goed einde te brengen.

Brabanders zijn vrolijk en vriendelijk, Zeeuwen daarin tegen stug, dus waarschijnlijk een cultuurprobleempje.

Ik denk niet dat het neerkijken is op iemand maar iedere streek heeft zijn eigen gewoontens,Ik denk dat ze bij jou in de buurt niet gewend zijn om mee naar buiten gevraagd te worden ,en vinden ze er niks aan om buiten wat rond te hangen ,dus als je vrienden wilt maken dan zou je kunnen kijken wat ze wel doen en leuk vinden ,misschien kun je ze een keertje vragen om een film bij jou te komen kijken ,gewoon met een stel jongens ,of misschien heb je wel gitarhero en nodig je ze uit om dat te doen . vraag gewoon wat ze doen en wat ze leuk vinden .

Heel kort antwoord deze keer : om vrienden te vinden, moet je eerst een vriend zijn..... Jij bent nieuw in een bestaande groep, dus je zult je aan hen moeten aanpassen, zij niet aan jou. Dus zorg, dat je een goede vriend wordt, die deelt in hun interesses, en probeer niet hen te dwingen jouw interesses te volgen - dat werkt niet.

Brabanders zijn gek. Doe gewoon met ze mee of verhuis naar een normale provincie.

Je bent pas 14 jaar zie ik Shiva en op die leeftijd heb je nog geen enkel inzicht omtrent vaste (echte) vrienden of vriendinnen. Je zit nog in de zoektocht van het leven. Gewoon doorgaan en niet meteen denken dat iets aan jezelf ligt. Als je wat jaren ouder bent kom je tot de ontdekking wat èchte vriendschap betekent. Nico

Misschien klikt het gewoon niet zo met de kinderen uit je klas of ben jij inderdaad jong door de puberteit heen terwijl de rest van de knulletjes nog moeten beginnen met 14. Ik zou zeggen: laat de hoop even varen, probeer zeker niet te fanatiek om er bij te horen want dat werkt alleen maar tegen je, ga lekker bij een club waar je iets kunt doen wat écht jouw interesse heeft. Wie weet kom je daar wel leuke mensen tegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100