Als ik ergens pin, ziet de verkopende partij dan mijn rekeningnummer of naam op een afschrift ? en zoja, is dat geen inbreuk op mijn privacy ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aangezien dat bedrag van jouw rekening afgeschreven wordt: ja als je dat niet wilt zul je contant moeten betalen

Als jij dat zo ervaart misschien wel. Maar op welke manier jij ook geld overmaakt van je rekening, is voor de tegenpartij jouw nummer en naam te zien. Ook bij een overschrijving via de bank. Nou is het bekend zijn van je banknummer en je naam verder niet iets wat jou kan schaden, men kan hooguit geld storten.......:)

Ja, dat kan ik zien. Ervaar je het als inbreuk op je privacy? Ga dan contant betalen!

Ter aanvulling; de verkopende partij ziet op zijn bankafschrift alleen een verzamelpost van de pintransacties van een periode(dag). Hier staan geen rekeningnummers of namen bij, dit in tegenstelling tot bijv. een ideal betaling, waar, uiteraard, wel een naamsvermelding staat, i.v.m. het correct verwerken van een order en voor het eventueel terugstorten van bedragen bij leveringsproblemen. Wel ziet de verkopende partij bij een pintransactie op de kopiepinbon je rekeningnummer, maar dat zegt uiteraard niets omdat er verder geen naam bijstaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100