ga je dood als je een wesp inslikt?

wesp

Weet jij het antwoord?

/2500

nee van de wesp op zich niet maar als hij in je tong of keel prikt dan moet je vlug wezen want het kan je hele luchtpijp dichtknijpen als het gif opzet

ja je gaat dood. het kan even duren, maar je gaat dood.

Het is mogelijk! Zeker als je allergisch bent voor wespen. Dan kan een steek sowieso al dodelijk zijn maar als je hem inslikt en de wesp steekt onderweg in de slokdarm, kan het m.i. dodelijk zijn. Wanneer je niet allergisch bent, kan het nog steeds dodelijk zijn wanneer de wesp steekt op het moment dat deze in de slokdarm zit. Dus je zou er mogelijk dood aan kunnen gaan, alleen is de kans niet heel erg groot.

Is afhankelijk van; 1. of de wesp dood of levend is. 2. Bij levend; of de wesp steekt 3. de plek van de steek; steek in de luchtpijp / keel / slokdarm kan zwelling veroorzaken, waardoor onder andere moeite kan ontstaan met ademen / slikken 4. de mate van allergische reactie op een wespensteek. Bij een hoge mate van allergie kan het fataal zijn.

Niet per defenitie nee. Dan moet je slokdarm al zo opzwellen na een steek dat je luchtpijp dicht komt te zitten.

Ja. Als je een wesp hebt ingeslikt ben je gegarandeerd binnen 120 jaar dood.

Nastro is mooi volledig over de mogelijke gevolgen. Als aanvulling: Bij een steek in de keel zal de zwelling inderdaad tot verstikking leiden. Om dit te voorkomen dient er snel, binnen 1 a 2 minuten dus, een incisie (snee) gemaakt te worden vlak onder het strottenhoofd en daar een pijp door gestoken te worden tot in de luchtpijp. Een leven hangt ervan af. Als pijp zou zelfs een omhulsel van de big pen gebruikt kunnen worden. Hiervoor dient wel een arts aanwezig te zijn (of ander goed geschoold persoon) want als er net verkeerd gesneden wordt gaat de gestokene aan die snee dood. Als er iemand allergisch voor is (plaats van steken maakt dan weinig uit) dan heb je 10 minuten om een adrenaline injectie te geven...dat verlengt het leven met nog eens 10 minuten...en/of tegengif. Je hebt dus , mits de adrenaline spuit voorhanden is, maximaal 20 minuten. Ps .deze wetenschap is voldoende om nooit of te nimmer iemand die veel te hard rijdt (of over een vluchtstrook) te willen blokkeren als "schoolmeester" op de weg. De aanrij tijd van een ambulance is langer dan de overlevingstijd en derhalve kan je in zo'n geval alleen met de eerst voorhanden zijnde wagen iemand redden.

Tijdens een strandmiddag nam een man die naast ons vertoefde een slok van iets uit een (waarschijnlijk open) fles, waar levende wespen in bleken te zitten. Grote paniek, steken in zijn mond en keel. Toevallig waren er 2 medisch studenten in de buurt. Die hebben ( met een of ander puntig voorwerp, gesteriliseerd met bier..) een soort gat in de keel gemaakt. Op mij kwam het barbaars over , maar het bleek de enige mogelijkheid om deze man van een wisse dood te redden. Het is heel lang geleden, maar ik heb hiervan geleerd nooit uit open flessen of pakken te drinken. Geef ze geen kans!

als hij je in de keel steekt kan je stikken omdat de luchtpijp dan opzwelt en je kan stikken dus oppassen

Nee hoor de kans dat de wesp doodgaat is veel hoger. Zeldzame gevallen van wespesteekallergielijders daargelaten.

Onwaarschijnlijk ,maar toch oppassen. In mijn familie is in de 50'er jaren een jongen gestorven door een wespensteek op zijn onderlip

Jij niet als hij niet geprikt heeft, maar de wesp wel.

Ja, dat gebeurt idd,maar ook als je er geen inslikt. De oorzaak zal niet de wesp zijn, die gegarandeerd wel zelf het loodje legt.

http://dutchmystcommunity.com/forum/index.php?showtopic=3340 hier staan heel veel vragen en antw. ook voor jou vraag ;)

Alleen als je heel erg allergisch bent dan is er een kans op ja. Maar in de meeste gevallen als je er niet allergisch voor bent en je word achterin je keel gestoken of in je tong dan heb je er wel flink last van(zwellingen enzo) En dan word het ook absoluut aan geraden om er mee naar t ziekenhuis te gaan. Mijn schoonvader is vorig jaar op de camping achterin zijn keel geprikt en ondanks dat ie geen allergie heeft voor wespen gif is hij er toch goed ziek van geweest. Maar gelukkig leeft ie nog. Je mag er wel rekening mee houden dat je niet zomaar je flesje of blikje ergens laat staan want voor je t weet is er een wesp in gevlogen.

zou zomaar kunnen dus niet inslikken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100