Hoe kan ik gemotiveerd blijven om af te vallen?

Hoi mensen!

Begin maart ben ik begonnen met afvallen, en met succes kan ik wel zeggen. Ik woog destijds 105 kilo met een lengte van 1 meter 74 en inmiddels is er nog 82 kilo van mij over. Dat is nog steeds 8-9 kilo te zwaar zegt Wii Fit. En ja, wil deze laatste kilo's er ook graag af hebben.

Ik ben begonnen met minder eten en meer bewegen. En de kilo's vlogen er echt af! Gaf echt een fijn gevoel. Maar op het moment val ik nog maar heel weinig af. :( De afgelopen week slechts 400 gram, en dat terwijl ik me helemaal suf sport. :( Begin hierdoor m'n motivatie een beetje te verliezen, en ja, ik weet het, dat is zonde. Ik wil ook graag doorgaan, maar het zou mooi zijn als er een paar dingen zijn waaraan ik kan denken om gemotiveerd te blijven. Heeft iemand misschien tips voor mij? Of heeft iemand misschien tips hoe ik de snelheid van het afvallen weer (1-2 kilo per week) weer op peil kan brengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in zo'n korte tijd zoveel afvalt en sport, dan ontwikkel je ook spieren. Spiermassa is zwaarder dan vet en daardoor denk je dat je niet meer afvalt. Bovendien gaan de eerste kilo's altijd het snelste. De laatste paar kilo's duurt minstens net zo lang als de eerste 20. Dus heb geduld en ga door zoals je nu bezig bent. Let er wel op dat je voldoende eet!! Te weinig eten laat je wel afvallen, maar als dat te lang duurt, ga je weer aankomen omdat het lichaam reserves gaat opslaan bij te kort aan voedsel. Eet 2000 calorieën per dag, beslist niet minder! Drink veel water en ga je even niet meer wegen. Maat is belangrijker dan gewicht. Je koopt kleding op maat en niet op gewicht ;) Wees ook niet al te streng voor jezelf. Die kilo's zijn er destijds ook niet in een paar maanden aangekomen, dus je kunt niet verwachten dat je alles weer in een paar maanden kwijt bent. Vanaf nu is een pond per week afvallen meer dan genoeg. Ga je te hard, dan treedt straks het jojo effect op en ben je nog verder van huis. Je hebt al heel veel bereikt, wees trots op jezelf! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100