Hoeveel jaren leeft een roker gemiddeld korter en een gelukkig persoon gemiddeld langer? Kun je hier een conclusie uit trekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee omtrent berekeningen(vanuit de medische wetenschap dmv statistieken vanuit de veelheid giftige stoffen x dit x dat enz) kan je geen "voorspellingen" gaan doen over hoe oud iemand wordt, of bv zonder roken wel had kunnen worden ;) Uiteraard verhoog je je kansen wel door een gezondere levensstijl. Gezonde voeding zonder al te veel rommel erin zoals kleurstoffen, veel variatie ook, zorgen voor en betere weerstand, zodat je iets minder vatbaar wordt voor bv infectieziekten (viraal of bacterieel). Overmatig gebruik alcohol is fysiek gezien voor het lijf desastreuzer dan bv roken. Flink overgewicht (en slechte conditie) is zo ook een logische factor die een leven korter KAN maken. Dan mensen die bijv leven/werken onder enorme werkdruk /stress, ook dit neemt kansen op een "gezonde hogere leeftijd" afnemen. Dit geldt ook als men bv chronisch verdrietig is of depressief. Berekeningen en dergelijke prognoses zijn in mijn optiek ook betrekkelijk. Er hoeft immers maar bv een natuurramp plaats te vinden en 'men sterft massaal" en in deze groep zullen ook de niet-rokers, gezonde en sportieve mensen de klos zijn? Of je mist een trede van een trap, een auto schept je als je fietst (blinde hoek bestuurder auto), je trapt ongemerkt op een elektra draad waar op volop stroom op staat tijdens klussen in (andermans) huis, een plotse allergie blijkt je fataal te zijn, en ga zo maar door ! ;) Leven is een 'levenslang' groot risico voor alle mensen, dus er niet al te lang en veel over denken, lijkt me ook gezond en levenskansen meer geven? :)

Dat ios zeer afhankelijk van je rookgedrag; Een studie heeft aangtoond dat: Het roken van één sigaret kost je tot 5,5 minuten van je leven. Rokers betalen dus een hoge prijs voor hun verslaving. Dat ligt niet eens zozeer aan de verslavende stof nicotine... Het zijn vooral die 4 700 andere stoffen die de roker inhaleert die gevaarlijk zijn. Teer en koolmonoxide veroorzaken o.a. kanker en hart- en vaatziekten. Dat wordt jaarlijks minimaal 23 000 Nederlanders fataal (63 per dag).

Gemiddeld leven niet-rokers 8 jaar langer dan rokers. Rokers die vroegtijdig sterven ten gevolge van hun rookgewoonten, leven 16 jaar minder dan niet-rokers. Sterftecijfers bij sigaar- en pijprokers zijn merkelijk lager dan bij sigarettenrokers, maar toch hoger dan bij niet-rokers. Naarmate het aantal jaren dat hij of zij gestopt is met roken, verbeteren de levenskansen opnieuw voor de ex-roker. In de veronderstelling dat men niet ziek was op het ogenblik van het ophouden met roken, zijn volgens het Amerikaanse rapport van het Ministerie van Volksgezondheid de levenskansen na 15 jaar ongeveer gelijk met deze van iemand die nooit gerookt heeft.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/19582

Per sigaret dat je rookt verlies je 5 a 6 minuten van je leven. Van een gelukkige persoon weet ik niet.

Nee, je kunt er geen conclusies trekken. Want je weet nog steeds niet wanneer je nu wel dood gaat. En of dit nu komt door het gezonde/ongezonde leven.

De conclusie die ik uit jouw vraag trek,is dat jij de rokers als niet gelukkig beschouwt en alle niet rokers als wel gelukkig. De conclusie is dan,dat de jouwe niet juist is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100