Vanavond een vriend op bezoek gehad. Hij klaagde over een tintelend gevoel in zijn linkerhand. Wat kan dit betekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien heb je hier wat aan: Echt even naar de dokter gaan. Klinkt als carpaal-tunnel-syndroom, maar ik ben geen dokter. Vooral bij periodes van flinke spiergroei, waarbij pezen ook hypertroferen. Die kunnen op den duur de zenuwen en bloedsomloop wat gaan afknellen, wat resulteert in tintelingen en kramperig/doof gevoel.

Het kan een verminderde bloedtoevoer zijn. Maar heeft hij dit vaker of is het de eerste keer? Het kan ook carpal tunnel syndroom zijn (Als het vaker gebeurd), maar voor de zekerheid; ga naar je huisarts. Wij zijn hier geen artsen.

Ik vermoed dat hij een aandoening heeft die het Carpate Tunnel Syndroom wordt genoemd. Dat is een vervelende aandoening, waarbij ergens in de pols een zenuw beklemd raakt (oorzaak voor die irritante tintelingen) . Een kwaal die alleen via een kleine operatie verholpen kan worden. Het gebeurt poliklinisch en de verdoving gebeurt plaatselijk. ( In dit geval hoef je daar niet erg blij mee te zijn, want die spuiten zijn bepaald geen pretje..) Het herstel gaat doorgaans vlot en het is heerlijk om verlost te zijn van die akelige tintelingen. Iedereen heeft wel eens een voet die ' slaapt' en dat soort gevoel is het. Maar je weet natuurlijk pas zeker wat het is, als hij bij een dokter is geweest. Gewoon even doen als het aanhoudt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100