ik kreeg vorig jaar van een klasgenoot een pilletje, wat is dit?

we hadden een school-toneelstuk en we waren allebei zenuwachtig! mijn klasgenoot (18) gaf mij een pilletje waar je rustig van werd! ik nam dit aan en nam het in! tien zei hij dat door het pilletje het lijkt alsof alles veel en veel langzamer gaat! en dat was echt zo! alles ging heel heel langzaam en ik was ook niet meer zenuwachtig! ik heb er nooit meer over nagedacht, maar het kwam vandaag ineens weer in mij op! en ik zat te denken dat dit misschien wel drugs had kunnen zijn! weet iemand dat? en welke dan?

Toegevoegd na 1 minuut:
# tien = toen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk iets van oxazepam of diazepam, een verslavend middel die je van de huisarts kunt krijgen. Soort valium dus.

Ik vind het op zijn zachtst gezegd niet slim om zomaar een pilletje van iemand aan te nemen zonder dat je weet wat er in zit. Het kan niet alleen drugs zijn, het kan ook vervuilde drugs. Maar vermoedelijk was het valeriaan, een homeopatisch middel om rustig te worden. Dat wordt vaak gebruikt bij examens en stress en is een natuurlijk middel. Het is geen drugs en bij de drogist verkrijgbaar. Toegevoegd na 2 minuten: Nb. Mocht je vaker zenuwachtig zijn, probeer dan eens niet terug te vallen op medicijnen, zelfs niet op valeriaan. De eerste keer dat ik rijexamen had slikte ik valeriaan en was gezakt omdat ik niet vlot genoeg was. De tweede keer niets gebruikt. Flink zenuwachtig, maar wel alert. En geslaagd. Er zijn betere manieren om je zenuwen onder controle te krijgen.

Bronnen:
http://www.vitamins.nl/valeriaan.htm

Er zijn ook pilletjes pilletjes waar je zenuwachtigheid ook weg gaat. En die kan je gewoon bij de apohteek gaan halen. Ik denk dat het geen drugs was of zo hoor. Dus geen XTC. Anders had je een heel ander gevoel...

Er is maar 1 persoon die dat weet en dat is je klasgenootje. Maar wil je nooit meer zo stom zijn om zomaar pilletjes te gaan slikken die je niet kent? Het kunnen ook zomaar drugs zijn. Nooit meer doen dus.

Dat was vast een rustgevend pilletje zoals: oxazepam, ceresta of iets dergelijks. Als het een gevaarlijk pilletje was geweest...dan had je echt wel anders gereageerd. Dus maak je niet druk. Toegevoegd na 1 minuut: En....volgende keer niet meer zomaar innemen he. Eerst kijken en weten wat het is en of het kwaad kan, oke. Groetjes.

zoals je het beschrijft lijkt het om een snelwerkend middel te gaan uit de groep van de benzodiazepinen. welk middel dat precies was is wellicht lastig te achterhalen. "De benzodiazepinen (BDZ) zijn medicijnen die behoren tot een geneesmiddelengroep met sederende (kalmerende, slaapbevorderende) en anxiolytische (gevoelens van angst verminderende) eigenschappen." http://nl.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine

Je klasgenoot weet het juiste antwoord, maar vermoedelijk is het propanolol geweest. Dat is een plankenkoorts pilletje. Wordt ook wel door acteurs gebruikt of door mensen met vliegangst. Ik weet niet meer zeker wat precies de werking hiervan is, iig niet schadelijk. Ik heb het zelf ook gekregen van mijn huisarts toen ik voor het eerst ging vliegen. Als ik het mij goed herinner zorgt het voor dat je hart niet zo tekeer gaat als je zenuwachtig bent. Mocht je zoiets willen gebruiken dan advieseer ik dit te vragen aan je huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100