Waar ligt de grens in oud worden?

De medische wetenschap staat niet stil! De moderne mens wordt steeds ouder! 100 jaar worden overkomt nu veel meer mensen dan 100 jaar geleden! En we gaan vooruit! waar ligt voor de moderne mens de absolute grens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem is dat ons lichaam op een gegeven moment geen nieuwe cellen meer aanmaakt. Eens de mens dat probleem kan 'overwinnen' kunnen we heel erg oud worden.

De mens kent geen grenzen.

De grens geeft je lichaam aan.Als het bobijntje af is gaan de ogen toe.

tot nu toe metusalem met 969 jaar, en daar gaan we nooit meer over heen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Metusalem

Binnen de mogelijkheden in de komende 30 a 40 jaar, moet 125 jaar mogelijk zijn. Echter is ( als ik het goed heb) het gen gevonden die ons ouder maakt. Genetische manipulatie, bij planten en dieren hebben ons inmiddels wel geleerd, dat de mogelijkheden op dit gebied nog niet te overzien zijn en moet in de verre toekomst ook 150 jaar en ouder haalbaar worden. Waar ooit de grens komt te liggen is nu nog niet te overzien.

Geen idee maar ik vind 100 jaar toch best wel een grens.Zeker omdat je na je 20 verjaardag alweer gaat aftakelen. Ik vind ook kwaliteit erg belangrijk en ik geloof niet dat als je van alles moet laten om gezond te blijven het leven dan kwalitatief beter is.

Waar precies de grens ligt weet niemand. Het is net als bij sportprestaties; records zullen gebroken blijven worden, totdat de mensheid niet meer bestaat. Let op dat er een verschil is tussen de gemiddelde levensverwachting en de hoogst haalbare leeftijd. In vroeger eeuwen drukte de enorme kindersterfte de gemiddelde levensverwachting flink omlaag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100