Wat is een normale dosis Ritalin bij volwassenen?

Bij ADHD of ADD bedoel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ritalin is de meest gebruikte medicatie in de bestrijding van ADD-klachten. In België staat het middel bekend onder de naam Rilatine maar er zijn ook merkloze varianten in omloop die meestal alleen met de tekst "Methylfenidaat" worden aangeduid. Het medicijn bestaat uit de werkzame stof Methylfenidaat dat sinds begin jaren zestig is geregistreerd. Het middel is verwant aan amfetamineachtige stoffen echter zijn er ook grote verschillen. De vergelijking met drugsoorten zoals speed en cocaïne zijn ook erg ver gezocht en misleidend. Uit onderzoek is gebleken dat dit middel bij ruim 70 procent van de kinderen en de volwassenen met ADD een bewezen effect heeft. Ritalin of de merkloze variant bestaat uit tabletten van 10 mg en is na drie tot vier uur uitgewerkt. Om het gewenste effect te krijgen adviseert de fabrikant 10mg per 10 kilo lichaamsgewicht voor. Desondanks zijn er mensen die voldoende resultaten ervaren met lagere doseringen.

Bronnen:
http://www.addonline.nl/medicatie/ritalin.html

De richtlijn is 10 mg. per 10 kg. lichaamsgewicht.

twee en een half tabletje per dag geloof ik. Maar je moet misschien wel nadenken over de gevolgen van ritalin; het is een apothekersvorm van speed, wordt ook verhandeld op straat.

hetgeen wat de huisarts of doctor voorschrijft, dat is de juiste dosering. of neem contact op met de apotheker voor het juiste antwoord. de specialist kent het medisch dossier van degene die ritalin moet nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100