Hebben kleuren een bepaalde betekenis?

Zo ja,wat is de betekenis van de kleuren zwart en paars?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk deze link maar eens, erg leuk om te weten. Toegevoegd na 3 minuten: Blauw - goddelijkheid, oneindigheid, onschuld, melancholie, oprechtheid Bruin - armoede, nederigheid, aarde, degelijkheid, saai Geel - licht, luister, glorie, afgunst, verraad Goud - goddelijkheid, rijkdom, macht Groen - hoop, groei, leven, toekoms Grijs - neutraal, geborgenheid, wijsheid, luxe, ouderdom Magenta - vrolijk, opwindend, schokkend Oranje - warmte, rijkdom, erotiek Paars - rouw, boete, vasten, ingetogenheid, onderdanigheid, gezag, koninklijkheid, sensualiteit, decadentie Rood - liefde, lijden, offer, strijd, liefde, feestvreugde, hartstocht, moed Roze - zachte tedere liefde, blijdschap Wit - vreugde, feest, waarheid, reinheid, blijdschap, tederheid, liefde Zilver - reinheid, zuiverheid, vast vertrouwen Zwart - duisternis, diepste rouw, dwaling, zonde

Bronnen:
http://www.omgangsvormen.nl/kleuren.htm

Paars is in de kerk de kleur van de rouw. Zwart dragen we bij begrafenissen, zal dus wel de kleur van het verdriet zijn. Rood is van de liefde Geel is van de haat Groen is hoop Blauw is van ? vernieuwing? wit is van de maagdelijkheid Oranje is van het Koningshuis.

het kan zijn dat iemand aan verschillende kleuren personen of dingen koppelt.. zo ken ik iemand die dat heel erg heeft. verder heeft elke kleur wel een aantal betekenisen. zwart: dood, nacht, stilte. paars: rust en creativiteit!

paars staat voor spiritualiteit en zwart voor de dood,zo heb ik t meegekregen..

De kleuren hebben zeker een betekenis! Je kunt je ook voorstellen wat bijv. 'bont en blauw slaan', 'groen en geel ergeren' betekent. In dromen wordt ook vaak in kleuren gedacht en die kleuren staan ook ergens voor. De betekenis van paars; Paars is de kleur van macht, waardigheid en ijdelheid. Van drift en conflict, rouw, koninklijkheid, religie en spiritualiteit. Met paars valt niet te spotten, het is een kleur die, zeker in de donkere purperen schakeringen ontzag oproept. Paars is anders dan het lichtere lila en geen vrolijke kleur. Wie ervan houdt is vaak eigenzinnig en mysterieus van aard, maar ook geestig, intelligent en op zijn tijd sociaal. toch zullen zelfs hun dierbaren deze persoon niet echt kennen. Wie hij/zij is houden ze liever voor zichzelf, deels uit noodzaak. Zij weten vaak zelfs niet goed wie zij zijn. Uniek, dit in elk geval.Een paars type heeft een hekel aan hoe het hooryt.Dit maken ze zelf wel uit! Voor de introverte mens, die houdt van huisje, boompje, beestje, is paars vaak een bedreigende kleur. De betekenis van zwart; Strikt genomen zijn wit en zwart geen kleuren uit het spectrum. Zwart is in de westerse wereld geassocieerd met de dood en rouw, maar ook van orde, rechtlijnigheid en chique. Mensen die van zwart houden daar wordt wel van gezegd dat ze geen kleur willen bekennen en dat ze aan het gewone maatschappelijke leven liever niet willen deelnemen.

Kleuren hebben op zich geen betekenis. Het is de mens die een betekenis heeft toegekend aan bepaalde kleuren. Die betekenis is sterk cultuurafhankelijk. Daarmee verandert de betekenis van kleuren zowel in de tijd als met de plaats. Zo staat wit bij ons vaak voor puurheid, maar vaak ook voor kou. Op veel Indonesische eilanden staat datzelfde wit juist voor verzengende hitte. De betekenis die *wij* op *dit* moment aan diverse kleuren toekennen, kun je nalezen op onderstaande link.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleur#Psychologie

Zwart is de kleur van de rouw, paars van boetedoening. Althans in de rooms-katholieke kerk.

Kleuren kunnen ook staan als codering van iets. Bij electronica wordt dit veel gebruikt om iets te beschrijven waar geen tekst leesbaar zou zijn. Welbekende uitspraak om het te onthouden is: "zij bracht rozen op gerrits graf bij vies grauw weer"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleurcodering
http://www.ezelsbruggetje.nl/natuurkunde/3...

Nee hoor, kleuren hebben GEEN betekenis als je die er niet aan verleed. Doe je dat wel, dan hebben kleuren wel betekenis. Dus wat ik zeg is het volgende: Hecht je er betekenis aan, dan wel. Nu hoef ik dus je aanvullende vraag niet meer te beantwoorden, want paars sec heeft geen betekenis en zwart ook niet. Zwart is trouwens niet eens een kleur.

Zwart is de kleur van de duisternis, van wat het daglicht niet kan velen. Het is niet helder. Zwart wordt dan ook geassocieerd met duistere stemmingen, met somberheid, spanning en angsten. Paars: Leden van het koninklijk huis, rijkdom en verfijning; rouw, ingehouden emotie

rood is de kleur van ajax feyenoord psv az en twente ik kan alleen in voetbaltermen denken

Paars kan meerdere dingen zijn. Wat voor gevoel krijg jij er bij? Vaak is het iets als: Koninklijk, creatief of mysterieus. Zwart spreekt redelijk voor zich, al kan het ook iets elegants hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100