vormen je botten een orgaanstelsel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, een orgaan is, binnen een organisme, een geheel van weefsels met een of meerdere functies ten behoeve van dat organisme. Zo vormen je botten ook een orgaanstelsel. Toegevoegd na 9 minuten: Van Dale Orgaan: zintuig of ander deel van mens, dier of plant dat dient voor een bepaalde functie. Ik heb altijd gedacht dat organen bijvoorbeeld hart, long en nieren waren. Maar de betekenis is dus veel breder.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Orgaan
https://www.sharecare.com/health/parts-of-...

Het lichaam bestaat uit cellen. De cel is de functionele eenheid van het lichaam. Een aantal cellen met de dezelfde structuur en functie wordt een weefsel genoemd. Er bestaan vier weefsels. Een aantal weefsels die samen dezelfde functies uitvoeren, wordt een orgaan genoemd. Een orgaanstelsel bestaat uit een aantal organen die hetzelfde doel nastreven. Hoewel het lichaam uit ontzettend veel cellen bestaat, zijn er in totaal 11 orgaanstelsels. Deze orgaanstelsels zijn: de huid, HET SKELET, de spieren, het verteringsstelsel, het ademhalingsstelsel, het lymfesysteem, het cardiovasculaire stelsel, het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het urinestelsel en het voortplantingsstelsel. Het SKELET bestaat uit de verschillende beenderen en gewrichten. Het skelet ondersteunt het lichaam, beschermt organen, maakt bloedcellen, is een opslagplaats voor vet en calcium en het maakt bewegen mogelijk. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/69729-organen-en-orgaanstelsels.html

Ja, botten vormen het skelet of je beenderstelsel. De betekenis van orgaanstelsel is meerdere organen die samen een taak in het lichaam verrichten. Botten zijn organen, want het is een onderdeel van je lichaam met een eigen functie. De functie van botten zijn om vorm te geven aan je lichaam en bescherming van de belangrijke organen, zoals hart, hersenen en lever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100