Kan ik zonder pillen de stress en spanningen uit mijn lichaam krijgen?

Ik heb van 2012 tm eind vorig jaar heel veel spanningen en stress gehad. Nu ben ik van die stress factor af maar heb ik ruzie met mijn lichaam. Veelal gespannen nek en hals en onrustig gevoel en het gevoel niet meer weten hoe te ontspannen door deze klachten. Nu neig ik steeds meer naar oxazepam of in die trant om weer even rust te ervaren. Ben zelf niet gespannen qua doen of laten, maar ja het zal ook weer uit mijn systeem moeten alleen worstel ik daar best mee.

Alle tips zijn welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens hardlopen. Goed om het hoofd leeg te maken. Je zult zien dat dat ook invloed zal hebben op de spierpanning. Toegevoegd na 2 minuten: Google eens op runningtherapie of looptherapie voor een locatie bijbu in de buurt. Zie link als voorbeeld.

Bronnen:
http://www.runningtherapie.nl

Kijk vooral wat *jou* kan helpen. Iets dat voor mij heel goed werkt, kan bij jou best averechts werken - en andersom. Vaak is praten erg nuttig. Dat kan gewoon "van je af praten" zijn met een goede vriend of vriendin. Of "professioneel praten" met een psycholoog, al was het maar om inzicht te verkrijgen over wat jou nu eigenlijk dwars zit, hoe jij zelf in elkaar zit, en wat jou kan helpen om (de gevolgen van) de stress weg te werken. Sporten kan ook nuttig zijn. Maar ook hier geldt: iedereen is anders. Waar voor de ene persoon een rustige wandeling zonder enige druk het beste helpt, heeft een ander juist baat bij een prestatiesport met veel intensieve wedstrijden. Ik denk dat voor jou het belangrijkste is om eens een hele tijd, zeg tot het einde van het jaar, niets meer te 'moeten'. Geen dwang, geen drang, geen druk, geen verplichtingen. Combineer je dat met bijvoorbeeld wandelen of fietsen, en (afhankelijk van 'wie' je bent) met sporten, en natuurlijk met goede contacten met vrienden en familie, dan zal je heel geleidelijk weer leren om tot rust te komen. Daarbij kan er best eens zomaar een huilbui voorbij komen. Geen probleem - dat betekent alleen maar dat de opgebouwde spanningen uit je vloeien. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes! Oh ja, het antwoord op je vraag is: Ja!  

Juist zonder pillen kun je deze spanning langzaam maar zeker uit je lichaam krijgen. De pillen zorgen enkel voor een tijdelijke 'oplossing', hiermee los je dus in feite niets op. Ik zou je aanraden om bewust tijd voor jezelf te nemen, neem eens een massage (liefst vaker) en wordt je bewust van de spierspanning/ontspanning. Geef ook aan wat je klachten zijn, vaak is hier een juiste behandeling voor. Het kan ook helpen om een aantal keer per dag op een rustig moment al je spieren aan te spannen van top tot teen om vervolgens alles weer te ontspannen. Zorgt voor bewustwording. Als laatste zou je kunnen overwegen om ontspannings-/ademtherapie te volgen. Als je er echt dagelijks last van hebt dan is de laatste optie waarschijnlijk het meest effectief. Hopelijk heb je er iets aan, veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100