Help ik ben al een jaar schor wat moet ik doen ???

Iets meer als 1 jaar heb ik hier last van. Af en toe tijdens een gesprek valt mijn stem weg. Word ik schor. Heb dit niet zo serieus genomen, maar ik word er telkens mee geiriteerd. Behalve een bezoekje aan de huisarts, valt er nog iets aan te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je gebruikt je stem verkeerd of er groeien poliepen op je stembanden. Je kunt het iets verzachten door af en toe een theelepeltje honing te eten, maar laat er even naar kijken door een KNO arts. Dat je er een jaar mee loopt zeg!

Jouw probleem komt mij bekend voor omdat ik er zelf ook last van heb gehad. Het is mogelijk dat je je stem een keer heel erg misbruikt hebt waardoor er bloeduitstortingen op je stembanden zijn gekomen. Doordat je je stem niet goed gebruikt en misschien ook omdat je rookt(?) herstellen je stembanden niet goed. De enige manier om hierin verbetering te brengen is, naast stoppen met roken, logopedie. Wat je als eerste moet doen is je huisarts een bezoekje brengen en vragen om een verwijskaart voor de KNO arts. Die kan je stembanden bekijken en vertellen wat er aan de hand is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100