Krijgen vrouwen die een burka dragen geen vitamine-gebrek?

Je lichaam maakt zelf vitamine A (of D welke was het ook al weer?) aan, zodra je huid in aanraking komt met zonlicht. Per dag schijnt een kwartiertje zonlicht op je gezicht of handen al voldoende te zijn. Vrouwen die een burka dragen komen dus niet in aanraking met zonlicht, dit zou een vitamine-gebrek tot gevolg kunnen hebben toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou heel goed kunnen, tenzij ze het gebrek aan de vitamine D aanvullen met goede voeding. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in de huid. Hoeveel vitamine D er wordt aangemaakt, hangt af van de leeftijd, de hoeveelheid pigment in de huid en de tijdsduur dat de huid is blootgesteld aan de zon. Van invloed zijn ook de intensiteit en golflengte van de UV-straling en de hoeveel onbedekte huid. Daarnaast zit vitamine D - zij het in beperkte mate - in dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees en zuivelproducten. Een goede aanvulling zijn vette vissoorten (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel); daarin zit iets meer vitamine D. In Nederland wordt vitamine D toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten. Mensen die extra vitamine D nodig hebben krijgen een supplement. Kinderen van 4 jaar bijvoorbeeld (vanwege de opbouw van hun botten en tanden), zwangeren (vanwege de botopbouw van het kind) en senioren (omdat hun huid minder goed vitamine D kan aanmaken). Kinderen tot 4 jaar hebben extra vitamine D nodig voor de opbouw van hun botten en tanden. In zuigelingenvoeding en opvolgmelk is die extra vitamine D al toegevoegd; ouders die dat niet gebruiken, krijgen het advies om hun kind extra vitamine D te geven. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, hebben extra vitamine D nodig. Een andere risicogroep zijn ouderen. Naarmate mensen ouder worden, is hun huid minder goed in staat om vitamine D aan te maken. Vooral mensen die weinig buiten komen, bijvoorbeeld doordat ze slecht ter been zijn of in een verpleeghuis wonen, moeten oppassen. Ook mensen (zowel volwassenen als kinderen) met een van nature donkere huidskleur lopen het risico om te weinig vitamine D binnen te krijgen. Hun huid moet namelijk veel langer aan zonlicht blootstaan dan de Nederlandse huid om dezelfde hoeveelheid vitamine D aan te maken. In Nederlandse winters kan bij deze mensen een tekort ontstaan. Ten slotte moeten ook mensen die weinig daglicht zien, zoals nachtwerkers, erop letten dat ze voldoende vitamine D binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor mensen die hun huid helemaal bedekken als ze buiten zijn

Bronnen:
http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.j...

Volgens mij mogen ze thuis de boerka uitdoen.. en dan kunnen ze lekker zonnen (in een besloten tuin en zonder mannen die geen familie zijn)

Ik denk dat je gelijk hebt, want ik kan ook niet echt in de zon lopen omdat ik echt een hele blanke huid heb. Dan word ik rood en krijg ik bultjes. Dus daarom krijg ik Vitamine D shots, 1x in de maand. Je kan het vooral zien aan mensen hun tanden en haar en nagels enzo. Als je tanden gevoelig zijn en je haar breekbaar en je nagels zacht of brokkelig.

Nee,daar zijn halal vitamine pillen voor.

Aziatische mensen die in Westerse landen wonen komen sowieso structureel vitamine D tekort. Onder deze groep komen ziektes als rheuma en artrose ook vaker voor. Wanneer deze vrouwen ook nog eens in een Burka lopen, dan is de kans zeer groot dat ze vitamine D tekort komen.

dat is zeker discutabel. zij die een burka dragen zouden het best inderdaad deze privé afleggen en hun huid de mogelijkheid geven vitaminen op te nemen.

:) Ze dragen die boerka's alleen buiten. Je kan het vergelijken met een jas.Ze mogen het thuis af doen. En slapen er niet mee. Trouwens boerka's heb je in verschillende stoffen. Dus zomers is het veel dunnere stof als in de winter, daar schijnt de zon wel doorheen. Het is net als onder een schaduw staan met de zomer.

Ja, wel degelijk speelt vitamine D gebrek een rol in de gezondheidstoestand van die vrouwen. Het is allemaal een ongezonde toestand. Ik word er woest over als ik eraan denk dat vrouwen dit accepteren, en soms ook nog in Nederland!

Aan de andere kant vind ik het wel slim dat mensen in warme landen hoofddoekjes dragen of een burka. Dan brandt de zon niet zo op je hoofd.

Zijn het vrouwen die een burka dragen? Iedereen kan er wel onder zitten. Okay dat was de vraag niet anders word ik weer verwijderd. Vitamine D kan je ook uit een potje nemen misschien doen die personen dat wel.

een goede vraag ik heb medelijden met die vrouwen, maar ze zijn het gewend denk ik maar ik vrees dat er wel meer tekorten zijn daar als alleen vitamines

Ja dat klopt, maar ze krijgen wel meer niet...

Vrouwen die een burka dragen krijgen zeker een gebrek aan vitaminen als ze die niet genoeg binnen krijgen. Het al dan niet dragen van een Burka op zich zal niet leiden tot een gebrek. Wel moet je er altijd zorg voor dragen dat je tekorten aanvuld alvorens er een gebrek onstaat. Ik ben van mening dat de burka draagsters ook we zonder burka leven als ze niet in de openbaarheid zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100