Wat zou de oorzaak kunnen zijn van een hevige pijn op de bovenkant van een teen waardoor men de voet bijna niet meer kan neerzetten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan artrose, maar ook aan een eenvoudige kneuzing. Ook bloedvatproblemen, een ontsteking, of de gevolgen van diabetes kunnen fikse pijn veroorzaken. Wat er in jouw geval aan de hand is, kan alleen de huisarts bepalen. Die kan de teen bekijken en zonodig een paar testen uitvoeren. Hij kan bepalen of hij naar het gewricht, de huid, het onderhuidse bindweefsel, de pezen, de bloedvaten, of naar bijvoorbeeld bloedwaarden moet kijken - of naar iets heel anders waar jij en ik niet aan denken omdat jij en ik nu eenmaal geen medisch expert zijn. Als de pijn heel hevig is en voor jou ongewoon aanvoelt, zou ik direct een afspraak maken. Als je er nog wel vertrouwen in hebt kun je ook een dag wachten om te kijken of de klachten vanzelf verminderen. Bij twijfel: maak een afspraak. Beter een keer te vaak naar de huisarts dan een keer te lang wachten.  

Als je je teen hard gestoten hebt , kan er daar een bloedblaar komen. Dit doet pijn, er staat spanning op net als bij een gewone blaar. Soms gebeurt zoiets en heb je het niet eens door, pas als je dan naar je voet kijkt, zie je iets. Het kan zelfs zo pijnlijk zijn dat je niet je dekbed op je voet kunt velen, dat je zelfs een enkel laken voelt als gewicht op je teen. Ga naar je huisarts, dat is het beste, wij kunnen wel verzinnen wat het nog meer zou kunnen zijn, maar beter is naar iemand te gaan die er veel meer van af weet en , niet onbelangrijk , je voet ook kan zien! Even de huisarts bellen en een afspraak maken, hoe simpel kan het zijn:) Toegevoegd na 2 minuten: Als de pijn ondraaglijk is, kan het ook een ontsteking zijn, is overal mogelijk, Voet, arm, schouder noem het maar. Behandeling daarvan kan injectie zijn of pijnmedicatie. Nogmaals: naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100