Ik heb een wat stijve rug. Wat is de lekkerste massage, maar die ook helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Shihatsumassage werkt heel goed. Als je verder geen noemenswaardige klachten hebt, is deze aan te bevelen bij stramme en stijve spieren.

of een sport massage , die maken de spieren wat losser... maar ik denk dat het antwoord hierboven ontspannender is :)

Een wat stijve rug betekent dat je rugspieren wat verstijfd zijn. Een warme douche of nog liever een warm bad kun je al een heel stuk verlichting geven. Op het gebied van massage kun je bijvoorbeeld babyolie gebruiken en deze een beetje te verwarmen voor gebruik. Je kunt het flesje b.v. even op de verwarming zetten. Je partner met de handen zoveel mogelijk in de richting van je spieren de handen over je rug banen laten bestrijken en dat gedurende c.a. een half uurtje. Dit de volgende dagen herhalen tot je stijve rug weer soepel aanvoelt. Of..als je het prettig vindt..gewoon blijven herhalen. Groetjes, Ton

de lekkerste massage die helpt is de massage die liefdevol op jouw rug wordt toegepast. wat heb ja er aan te weten welke technieken er allemaal bestaan als jij het niet bent die lekker op de massagetafel ligt en wordt gemasseerd? tip van de fysiotherapeut: lekker bewegen is het beste bij een stijve rug!!!!

Bronnen:
https://www.kngfrichtlijnen.nl/index.php?N...

raad je buiten de massage ook warmtepleisters aan die krijg je bij de drogist en apotheker dat verlicht ook al wat beterschap!

Infraroodsauna wil ook nog weleens helpen.

Een Hotstone-massage is een zoals het woord al zegt, een massage met warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal om en nabij de 40-45 graden liggen. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door Invloed van water en zand door de eeuwen heen gladgepolijst zijn. Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen, er kunnen ook stimulerende en activerende grepen worden toegepast. Door het werken met deze warme stenen heeft men een aantal nieuwe mogelijkheden/gereedschappen ter beschikking waarmee wij een massages kunnen uitbreiden, verzorgen. Wat is het effect van een massage: Massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels , voert afvalstoffen af en verbeterd de stof wisseling van de spieren. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress(stijve rug en nek ,slaap problemen )worden verzacht. Een massage kan zowel geestelijk als lichamelijk preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid . Een massage ontspant de spieren,maakt pezen en gewrichten soepeler . Stimuleert de afvoer van het lymfe vocht waardoor ook afvalstoffen en giftstoffen het lichaam sneller verlaten. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk sneller tot rust komt zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. Met namen met de hotstone massage bereik je dit allemaal sneller, omdat de warmte van de stenen beter het weefsel bereiken. Lees meer hierover op deze site: http://www.lookschoonheidsinstituut.nl/meer_info/hotstone-massage_eindhoven.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100