Ik wil graag borstgroei ik draag vaak makeup en ga vaak als meisje over straat ik heb de pil genomen tot cup b hoe krijg ik ze groter ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Borstvegroting laten uitvoeren lijkt me de enige optie. Maar dit soort dingen moet je echt met een arts bespreken en niet zelf gaan klootviolen, ook niet met zaken als "de pil" waar toch hormonen in zitten.

Niet met doe-het-zelf hormonen, in elk geval. Hoewel het tot op zekere hoogte - een beetje - kan werken, kleven er nogal wat medische risico's aan. Behandeling met hormonen MOET echt onder begeleiding van een arts gebeuren, vanwege de vele psychologische, sociale en medische risico's die daaraan vast zitten. Bijkomend voordeel: je krijgt dan de júiste behandeling, er wordt veel breder naar je probleem gekeken zodat je toegang hebt tot ook psychologische hulp, en indien nodig en gewenst ook meer uitgebreide medische hulp (het stoppen van je eigen hormoonproductie, en in de toekomst eventueel bepaalde operaties). Bovendien wordt behandeling dan - in Nederland althans- voor het grootste deel vergoed. Als je graag lichamelijk vrouw wilt worden, of meer vrouw (niet iedereen voelt zich immers comfortabel in het ene of het andere hokje, sommige mensen zitten er wat tussenin) dan kan met bepaalde hormoonpreparaten een gedeeltelijke borstgroei verkregen worden. Vaak is de borstgroei die transvrouwen krijgen door het gebruik van hormonen niet naar hun volle tevredenheid, en kiezen ze voor een borstvergrotende operatie. Op dit moment is dat zo'n beetje de enige ingreep uit het hele MtF traject die niet vergoed wordt omdat dit gelijk getrokken is met andere vrouwen (ook bij volledige afwezigheid van borstontwikkeling wordt tegenwoordig een borstvergroting niet vergoed) maar er wordt momenteel weer over gesproken om een borstvergroting voor transgenders weer op te nemen in het pakket, dus wie weet verandert dat binnenkort. Anders zou je ervoor kunnen sparen. Een ander alternatief is natuurlijk ook nog het dragen van push-up BH's of vullingen. Maar ik moet zeggen dat een B-cup voor de meeste vrouwen een hele mooie maat is, en er heel wat met zijn vrouwen met (veel) minder borstgroei. Al weet ik niet hoe deze maat jou staat natuurlijk: ik kan me indenken dat op een bredere borstkas - veel (bio)mannen hebben die - een B-cup wat minder groot oogt. Als je nog niet onder behandeling bent bij een genderpoli of daarvoor op de wachtlijst staat (en gezien je zelfbehandeling vermoed ik dat), wil ik je echt aanraden naar je huisarts te gaan en om een verwijzing te vragen. Stel je eens voor: deze mensen hebben er hun werk van gemaakt om mensen zoals jij zo goed mogelijk te helpen(!) Dat moet een verademing zijn als het tot nu toe een beetje als doe-het-zelf project is geweest. Dus echt: ga naar je huisarts. De zorg voor jou kan zoveel beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100