Wat kan ik doen aan mijn extreme moodswings?

De ene dag voel ik mij dolgelukkig en kan ik de hele wereld aan; de andere dag voel ik me depressief en wil ik niemand spreken. Ook voel ik me dan lusteloos. Dit gevoel kan vaak een volle week aanhouden, en dan maak ik daarna weer een week mee waar ik me prima voel. Ik word een beetje gek van deze extreme uitersten. Wat kan ik hier tegen doen?
Ik las dat hormonen hier wat invloed op kunnen hebben, evenals de pubertijd. Ik ben al lang uit de pubertijd (ben bijna 20). Wel slik ik de pil al sinds mijn 15e (standaard pil). Tips/ideeën/oorzaken zijn allemaal welkom want het maakt mij ontzettend ongelukkig dat ik geen invloed meer heb op hoe ik mij voel, hoe hard ik ook probeer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar je huisarts en praat erover. Hij kan je doorverwijzen naar een deskundige. Het doet denken aan een bipolaire stoornis. Daar zijn medicijnen voor die het evenwicht in de hersenen herstellen, zodat je niet meer zo snel uit balans raakt.

Probeer eens efamol pmp. Lees eens de vele reviews van vrouwen die dit gebruiken. Ik had veel.last van stemmingswisselingen en ben vrij sceptisch wat betreft 'natuurlijke' middeltjes. Maar het is wetenschappelijk bewezen en na 2 maanden proberen moet ik zeggen dat ik veel beter in balans ben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100