Hoe kan ik, zonder pijnstillers, het beste mijn pljnklachten verminderen?

Ik heb van alles geprobeerd, ibuprofen, ook gecombineerd met paracetamol, uiteindelijk ben ik geëindigd met de hoogste dosering morfine (tramagesic retard). Ik kreeg hier te veel bijwerkingen van dus zit nu op een onderhoudsdosering. Hier wil ik binnenkort ook mee stoppen maar ik weet echt niet hoe. Het is toch niet normaal dat ik al meer dan 6 weken jank van de pijn van fibromyalgie? Ik heb het gevoel of iemand me met een knuppel bont en blauw heeft geslagen... Fysio heb ik al, sauna al geprobeerd, bad etc. Niets werkt. Iemand tips?
Reumatoloog zegt dat het beter weer moet worden maar ja, dat heb ik zelf niet in de hand...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn persoonlijke tip: probeer eens een wietje te roken of te eten. Het werkt spierontspannend. Maar niet iedereen wil of kan dat. En voor mij persoonlijk... gebruikte ik het al jaren tegen de pijn van mijn ziekte van crohn. Door de spierontspanning gaat de pijn niet weg, maar wordt wel dragelijk. Bovendien ben je erg makkelijk afgeleid van hoe je je voelt. Dat was voor mij een groot pluspunt. Sterkte!

Fibromyalgie is natuurlijk een hele ingewikkelde en pijnlijke aandoening en zonder pijnstillers is het heel moeilijk om ermee om te gaan. Het enige wat ik kan bedenken is, volledige ontspanning. Zowel lichamelijk als geestelijk zul je moeten leren ontspannen. Je spieren hebben baat bij warmte, massage en lichte beweging.

Fibromyalgie komt vaak voor bij mensen die van geen rust weten. Mensen die zich zelf niet de tijd geven om te herstellen na een ongeval, ziekte of trauma. Doordat het lichaam niet de kans krijgt te herstellen raakt het chronisch overbelast. De patiënt ervaart een voortdurende spierpijn en vermoeidheid die vergelijkbaar is met die van een goede stevige griep. Daarnaast raakt het afweersysteem in verval en krijgt men te maken met diverse ontstekingen. Het lichaam komt terecht in een neerwaartse spiraal en het is dan ook zaak om fibromyalgie snel te herkennen. Een verandering van levenspatroon en instelling kunnen de klachten sterk verminderen. Gelukkig zijn artsen tegenwoordig sneller met de diagnose (soms ook te snel) en kan de patiënt eerder werken aan herstel. Zoek totale ontspanning en rust, een massage, lichte vorm van yoga met meditatietechnieken. Sterkte en succes.

Pinkie, Mijn moeder had veel baat bij accupunctuur. Als je het idee van naalden eng vindt zou je accupressuur ( shiatsu) kunnen overwegen. Ik weet niet waar je woont maar als je geinteresseerd bent weet ik 2 verschrikkelijk goede therapeuten in Den Haag. Ik heb persoonlijk ervaring met ze waar het pijnbestrijding betreft. En Shiatsu en accupunctuur worden (deels) vergoed door veel ziektekosten verzekeringen. Heeft het ziekenhuis waar je onder behandeling bent misschien een pijnbestrijdingskliniek? Ondanks dat ik aanneem dat je er, noodgedwongen, inmiddels veeel meer van weet dan ik toch nog deze link voor je: info uit 2006 welliswaar maar dan ook wel heel veel info en linken. http://www.bloggen.be/jules/ Daarin wordt ook gerept over een boek: Fibromyalgie Genezing is mogelijk Johann A. Bauer Misschien het aanschaffen waard? Beterschap meid! De onzichtbare pijn, het zichtbare onbegrip van je omgeving.... om moedeloos van te worden. Niet opgeven hoor!

fibromyalgie is een rot ziekte,waavan gezegt word dat het te genezen is maar mijn vrouw heeft werkelijk alles al geprobeerd,ik heb me er maanden in verdiept,en we zijn ook naar specialisten op dat gebied geweest (ortomoluculair terapeut enz)maar niets helpt,feit is dat een van de belangrijkste dingen die er aan de hand zijn bij fibromyalgie is dat je geen vitamine B12 opneemt via de normale weg,je darmen dus,om te beginnen zou je moeten starten met injecties,wij halen de ampullen in duitsland,ook kun je ze bestellen via dokters online maar dat is een stuk duurder,verder is het te ingewikkeld om dat hier even op te schrijven,maar je moet leren om het rustiger aan te doen daar je lichaam door allerlei storingen (ik maak even een hele grote stap hier) continue overschakelt op anarobe verbranding waarbij allerlei afvalstoffen in je lichaam komen die er voor zorgt dat je spieren als het ware verzuren,er bestaat een goede site over fibromyalgie,waar je iniedergeval een goed inzicht krijgt in wat er allemaal mis gaat bij je, ik zal kijken of ik die nog kan vinden,want het is de nodige jaren geleden dat ik me erin verdiept heb,zoja stuur ik de link hier nog even toe.sterkte.

los van alle medische mogelijkheden die aangekaart worden kun je mentaal ook veel doen. Vraag eventueel aan je huisarts een doorverwijzing naar de pijnpolikliniek. die zijn gespecialiceerd in chronische/langdurige pijn die moeilijk of niet behandelbaar is. Zij zullen met jou op zoek gaan naar een passende oplossing. volgens mij zijn pijnpoliklinieken in de meeste ziekenhuizen aanwezig.

Beste Pinkie, Het klinkt natuurlijk maar ik leef met je mee, heb zelf ruim 9 jaar geleden de diagnose fibromyalgie gekregen. In de loop van de jaren veel dingen geprobeerd. het belangrijkste is idd warmte. Vreselijk deze winter. ben er zo moe van. Ik heb zelf al jaren medicatie met veel bijwerking. wil er echt van af, is zo slecht voor je, je wordt er bv dik van terwijl bij fibro overgewicht slecht is. Ik ben nu begonnen aan een paar voeding supplementen die je lichaam zelf versterken. Het moet toch uit jezelf voortkomen, als het goed gaat en de winter is echt voorbij dan ga ik langzaam stoppen met andere medicatie, zodat ik voor de volgende winter mezelf kan redden met misschien af en toe een pijnstiller. Ik gebruik nu MSM 1000 mg, Visolie, vitamine B12, en Melatonine van elvitaal.nl niet duur en zware dosering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100