Wat te doen blij slaapproblemen door lawaai tijdens nachtdiensten?

Een half jaar geleden ben ik verhuisd naar een nieuwe woning (eerste huurder) op een plek waar er nog veel bouwactiviteiten plaatsvinden. Door nachtdiensten lig ik vaak vroeg in de ochtend op bed, terwijl de machinerie al na een paar uur flink tekeer gaat. Nu snap ik dat die mensen ook hun werk doen, maar ik heb er ondanks oordoppen veel last van.

Op dagen dat het me teveel wordt rijd ik na een paar uur slaap naar m'n ouders om daar verder te slapen. Dan mis ik vaak tussen 8 en 11 de slaap maar lig daarna tot ruim 15.00 op bed.

M'n werkritme veranderen is geen optie, dus ik ben vooral benieuwd hoe met het lawaai om te gaan. Hebben jullie tips om ondanks de trilplaten en bulldozers aan genoeg rust te komen?

Toegevoegd na 2 minuten:
Wat te doen BIJ slaapproblemen bedoel ik natuurlijk. Blij word je er niet van

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat kan helpen zou het uitputten van je lichaam kunnen zijn door middel van sporten, hardlopen, sauna of zwembad. Het kan ook met een natuurlijke drugs. Wiet of hasj. Maar dit raad ik zelf niet aan omdat je dan afhankelijk of verslaafd aan het spul kan worden. Wat ook kan helpen Is een donkere ruimte niet met de telefoon zitten voordat je gaat slapen of een film kijken.. Ook geen aanrader. Succes

Klassieke muziek kan helpen, maar het ligt er aan wat voor herrie je hoort. Ik heb de hele zomer .ook tijdens de bouwvak. van die rot herrie genoten vanaf 7 uur 's morgens en ik slaap dan pas een paar uur, ik begrijp wat je bedoelt, niet fijn dus. Ja, lichamelijk uitputten helpt, de tuin omspitten dat idee echt uitputten dus. Heet douchen voor het slapen gaan en eerst een wandeling in de frisse lucht helpt ook. Voorbeelden van goedkoop uitputten is eindeloos de trap op en af rennen. Of touwtjespringen, of spinnen op je hometrainer en dan bergop is slopend en dat voel je echt wel. [Misschien ten overvloede moet ik zeggen dat je mobiel niet naast je moet liggen, het licht uit moet en het raam eigenlijk open, maar beter zou je juist nu het raam dicht en de slaapkamerdeur naar de gang open zetten. Scheelt toch weer wat lawaai van buiten. -doe niet zowel het raam als de deur dicht, dan krijg je te weinig zuurstof in je slaapkamer, geen goed idee dus-.] Dat in combinatie met een paar goede oordoppen moet resultaat opleveren. Begin liever niet aan slaappillen, maar misschien dat een paar druppels lavendelolie op je hoofdkussen nog een beetje extra helpen. Toegevoegd na 3 minuten: Met klassieke muziek bedoelde ik geen heftige concerten met veel pauken en koper, maar piano bijvoorbeeld, dat werkt rustgevend en daar kun je heel goed op slapen.

Dat je wakker ligt komt dus door de herrie die ze maken. Die herrie kun je niet verwijderen dus dan moet je het een beetje verbergen. Probeer eens rustige natuurgeluiden op te zetten. Een kabelende rivier of bomen met wind of onweer. (Geen muziek met echte uitschietende geluiden) Zet dit iets harder dan het geluid van de bouwvakkers. Of ga eens langs bij een audicien voor echte slaap-oordoppen. Deze kunnen ze ook op maat maken.

Dingen die helpen voor het slapengaan: a. een warme douche óf bad, geen koude (dit maakt je juist alert) b. slaapmiddelen (geen melatonine) c. rustgevende geluiden als mindfulness en klassieke muziek d. elke dag op een vast tijdstip gaan slapen e. voordat het lawaai begint gaan slapen - eenmaal in een diepe slaap dan word je ook minder snel wakker. f. warme melk met honing Voorkom een aantal dingen voor het slapengaan: a. gamen, vanwege het blauwe licht b. geldt tevens voor telefoons en tablets. c. warme maaltijden d. stress e. licht Toegevoegd na 4 minuten: PS. je kan natuurlijk ook vragen of zij later met hun werkzaamheden, m.n. die veel lawaai maken, willen beginnen.

Bronnen:
http://nos.nl/artikel/2010910-we-slapen-st...

De wereld draait overdag door en maakt geluid. Ik draai ook wel eens nachtdiensten en heb hetzelfde probleem. Mijn oplossing: - Melatolinepil van 2mg voor inslapen - Op maat gemaakte oordopjes van Ronell tegen het geluid - Extra verduisterende gordijnen.

Is je huis goed geïsoleerd en heb je dubbelglas? Bij mij kwam er extra veel geluid binnen vanwege enkel glas. Het loont de moeite daar eens naar te laten kijken. Lawaai is vreselijk als je wilt slapen en de oordopjes zullen vast wat geluid verbloemen, maar de trillingen en het gebulder van de machines en bulldozers is niet weg te krijgen ben ik bang. Er zijn hoofdkussens met muziek, zogenaamd muziekkussen... dit wordt aangeraden bij tinnitus patiënten, maar het helpt ook bij storende geluiden op de achtergrond. Zou je echt lawaai-vrij willen slapen, is het misschien een optie om tijdens die dagen te slapen bij je ouders? Dus vanuit je werk, meteen naar hun, zodat je daar je slaap kunt vatten en dan weer naar huis... Omslachtig, maar elke keer wakker liggen van lawaai en dan pas later bij hun bijslapen is nog omslachtiger ;) Informeer eens bij je gemeente of op een bijeenkomst naar hoe lang dit alles nog gaat duren en vermeldt ook zeker je verminderende woongenot hierdoor.

Bronnen:
https://www.ditverzinjeniet.nl/muziekkussen

Wat kan helpen is door een vast ritme te nemen voordat je gaat slapen. Als je iedere keer voor het slapengaan een boek leest dan went je lichaam hieraan. Je lichaam weet wanneer het tijd is om te gaan slapen en wordt vanzelf moe. Als je dit combineert met slaapmiddelen, een goede donkere kamer en je lichaam uitputten d.m.v. bijvoorbeeld sport dan kun je al een heel eind komen. Verder kan het lawaai misschien nog worden verminderd met andere oordoppen of misschien is er een kamer in huis waar minder van het lawaai te merken is. In dat geval kun je van kamer wisselen.

Je vraagt wat je kunt doen om jezelf zo uitgeput mogelijk te maken zodat je sneller in slap kunt vallen. Echter, dat is absoluut geen manier om je slaaplengte te verlengen. Je slaapt er niet per se beter van. Het zorgt er zelfs voor dat je uitgeput in slaap valt, maar bij slecht slapen (wat je derhalve al doet) nog slechter gaat slapen. Je lichaam kan weliswaar uitgeput zijn, maar wanneer geluid en trillingen je wakker houden slat dat op je mentale gesteldheid. Op de lange termijn kan dit dan ook heel erg tegen je gaan werken. Ik adviseer je dringend om via de huisarts een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld door middel van slaap- of kalmerende middelen. Mocht dat niet baten, dan is het verstandig via je werkgever een alternatieve dienst te gaan zoeken. In dit land gaat gezondheid doorgaans helaas niet voor inkomen, maar wanneer jij overspannen of oververmoeid raakt heeft je werkgever een financieel probleem (doorbetalingsregelingen). Grote kans dat jullie daar mogelijk wel uit zullen komen.

Ohropax wasbolletjes en een Oxazepam.

Het gaat om een tijdelijk probleem, dus je kunt vragen via de huisarts om een tijdelijke kuur van slaapmedicijnen. En tijdelijk op een ander adres gaan slapen of wonen is ook een optie. Waarschijnlijk zal in gesprek gaan met de uitvoerder helpen, maar verwacht niet dat ze voor jou hun schema gaan omgooien, maar helpt wel wanneer je gewoon weg dient te zijn omdat er overlast gepland is. Of wanneer je de slaapmedicijnen dient te nemen. Het is aan de arts om deze medicijnen voor te schrijven en voor te lichten hoe deze te gebruiken en de nadelen er van. En ander optie is informeren bij je collega's deze draaien dezelfde soort diensten en hebben mogelijk praktische oplossingen.

hoi oh wat vervelend ik zou voor wat rust voor een paar dagen even naar een hotel gaan en dan niet dichtbij jou huis natuurlijk geniet en ontspan even als je terug komt en het wordt je weer teveel ga dan elke dag een uurtje even buiten wandelen met een goeie vriend / vriendin en praat lekker in een parkje of ga ergens zitten op een bankje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100