Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat cacao-boter wit is? Terwijl cacao bruin is van zichzelf?

Vroeger kon je lippenbalsem kopen in zo'n staafje als nu de Labello...maar dat was gemaakt van cacao-boter.
Cacao is toch bruin van oorsprong...dit vraag ik me al zolang af en het schoot me nu te binnen.

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Vetten zijn van zichzelf niet gekleurd... het zijn de vaste stoffen erin die er kleur aan geven... in het geval van chocola de cacao, en bij zwarte motorolie de slijtdeeltjes uit je motor....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het is de vaste stof in cacao (cacaopoeder) die de bruine kleur geeft aan chocolade.
Cacaoboter is kleurloos tot licht geel.
(Lees meer...)
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing