Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Aardappelsoep - Gromperenzopp uit Luxemburg

Ingrediënten voor 4 personen:


1-2 stuks prei, 1 eetl. boter, 4-5 aardappels, 7,5 dl water, 2 theel. zout, 7,5 dl melk, 2 eidooiers, 1,2 dl room, zout, peper, fijngehakte peterselie





Bereiding:

Verwijder de wortels en de groene bladeren van de prei. Was ze grondig en snijd ze in ringetjes. Er moet ongeveer 1,5 kop prei zijn (1 kop=2,5 dl) Smelt 1 eetl. boter in een soeppan. Gooi er de preiringetjes bij en laat ze pruttelen tot ze zacht en doorschijnend zijn. Schil 4 tot 5 aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Voeg bij de prei met 7,5 dl kokend water en 2 theel. zout. Laat 30 min. zachtjes koken. Zeef de soep of draai ze door de mixer en doe ze terug in de pan. Voeg 7,5 dl kokende melk toe, terwijl u voortdurend roert. Voeg dan tevens 1 eetl. boter toe. Meng 2 eidooiers met 1,2 dl room en voeg die langzaam bij de soep, terwijl u voortdurend roert. Breng de soep NIET meer aan de kook. Voeg nog zout en peper naar smaak toe en versier met fijngehakte peterselie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding