Helpt het gebruik van een gehoorapparaat om te horen, als je niet doof bent , maar als de ander te zacht spreekt van nature, dus altijd?

Heb wekelijks contact met iemand die a.l.t.i.j.d. te zacht spreekt... >onverstaanbaar< binnensmonds mompelt (?) ... dit is mateloos irritant. Het is algemeen bekend ... maar wat doe je er aan? vandaar mijn vraag.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.idiva.nl/

Toegevoegd na 5 uur:
Zodra deze ‘mompelaar’ zich bewust is van het onverstaanbaar zijn, is het weer eventjes WEL verstaanbaar qua geluid, qua sterkte.

Afgezien er van of het ‘te duur’ is of dat het ‘niet kan voor die prijs’ zou het versterken van het geluid, van de stem op maximaal 4 à 5 meter genoeg zijn om resultaat op te leveren? Binnenshuis! dus geen sprake van bijgeluiden.

>>>en uiteraard met behulp van het apparaatje op de link<<<

Toegevoegd na 1 dag:
Eerder genoemde link is achterhaald :

http://www.idiva.nl/clear-sound-gehoorapparaat.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar mijn idee helpt het wel om het horen van zacht spreken te versterken maar niet voor mompelaars/binnensmondssprekers. Ik heb zelf een goed gehoor maar toen ik lang geleden eens een computerhelpdesk moest bellen, trof ik aan de andere kant van de lijn zo'n binnensmondsspreker die ook nog zacht sprak en zo te horen was het daarnaast een "Indo". En ik maar regelmatig vragen: "Wat zegt u?" Je zou verwachten dat een goede articulatie een selectiecriterium is voor helpdeskmedewerkers. Geluidsversterking helpt ook niet bij een slechte spreker. Je hoort 'm harder spreken maar nog steeds onduidelijk. Een andere categorie slechte spreker is degene die snel spreekt en complete lettergrepen inslikt, denk aan voormalig premier Balkenende. Toegevoegd na 10 minuten: Wel ontstaat met een hoorapparaat een nieuw probleem: degenen die met een "normaal" volume spreken worden ook versterkt. De echte oplossing zal dus van de "zachtspreker" moeten komen: mee volume en bovenal: goed articuleren.

Mijn vader heeft een gehoorapparaat en draag het niet. Hij heeft er te veel last van, hoewel het een op zijn oor en gehoor afgestemd ding is. Hij hoort in een stille omgeving inderdaad veel beter, maar in een omgeving waar meer te doen is, dan krijgt hij te veel indrukken. Uit die kennis kan ik zeggen... Het nadeel van een gehoorapparaat is dan ook dat, ( ondanks dat de stillere stem luider zal klinken,) de achtergrondgeluiden ook veel luider gaan zijn. Daardoor zit je een beetje in een dooplopend straatje met je probleem. Want het geruis achter jou of achter de spreker ga je dan ook beter horen. En dat kan net erg gaan storen want dan gaat het even sterk 'luider' worden als de spreker. Een beetje een nuloperatie dus. Zoals het vorige antwoord al aangaf, is de beste oplossing er een aan de kant van de stille spreker. Ik neem aan dat je het al wel eens tegen die persoon zei? Of niet? Met dat in het achterhoofd heb ik ook mijn bedenkingen. Als je nu goed hoort, pas dan op dat je je gehoor niet gaan schaden door zo'n ding in te doen. De kostprijs ( ik weet niet hoe het in Ned. werkt, maar hier in België moet je een minimaal aantal procent gehoorverlies hebben voordat je kan terugbetaald worden) voor een deftig apparaat. In de reacties zag ik ook iets staan over het verschil tussen gehoorversterkers en gehoorapparaten. Welke je ook kiest, pas een beetje op. Maar er zijn de laatste jaren veel profesionele gehoorcentra uit de grond gerezen. Die mensen kunnen misschien meer vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100