Kun je jezelf beter denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het mogelijk zou kunnen zijn, als je er echt volledig in gelooft. Andersom ken ik het namelijk ook. Er is een keer een experiment gedaan met Death Row gedetineerden. Kan even niet zo gauw een bron vinden. Vond het reteinteressant. Ook wel erg inhumaan. Het ging zo: De mannen werden geblinddoekt ontvoerd vanaf hun cel. Ze werden op een brancard vastgebonden en een heel stuk door allerlei gangen gereden. Uiteindelijk kwamen ze uit in een hospitaal. De artsen aldaar vertelden dat ze meededen met een experiment. Er werd gekeken hoelang het duurde voordat ze dood zouden gaan. Vervolgens werd hun arm afgebonden, en er werd met stikstof over hun pols gespoten, wat voelt alsof je wordt gesneden. Daarna werd een druppelaar opgehangen die water druppelde op de vloer. De mannen raakten in paniek en geloofden dat ze dood gingen. Enkele uren later waren ze ook werkelijk dood. Dus je brein is sterk genoeg om de werkelijkheid te verdraaien en te beïnvloeden. Toegevoegd na 9 minuten: In de bron een soortgelijk onderzoek dat werd uitgevoerd in India.

Door steeds tegen jezelf te zeggen: Hey! Eigelijk voel ik me best goed en fit!. Lekker positief blijven denken. Je zou ook kunnen mediteren. Werkt vaak ook wel.

Nee. Een tumor zal niet verdwijnen door positieve gedachten, een griepvirus zal zich er niet door uit de voeten maken en een gebroken been zal niet plotseling weer gerepareerd zijn bij een optimistische kijk. Wat wél kan en zelfs bewezen schijnt te zijn, is dat een positieve blik de genezing kan bevorderen. Mensen schijnen eerder van kanker te genezen wanneer zij er positief tegenaan kijken en ikzelf heb het bij griepjes ook al dikwijls gemerkt. Helemaal beter kan dus niet, anders zou het betekenen dat er geen medicijnen en doktoren meer nodig waren. Maar het heeft wel degelijk een goede invloed.

Nee, dat mag je zo niet zeggen... want wat als het je dan niet lukt? Is het dan je eigen schuld? Dat kan niet waar zijn... Wel helpen hoop en de wil om te leven om je mogelijkheden om te genezen optimaal te benutten... en soms gebeurt er een wondertje...een onverklaarbare genezing van iemand die is opgegeven... Maar aangezien dat onverklaarbare gevallen zijn, kun je niet zeggen hoe je dat voor elkaar zou moeten krijgen...

Ja , je kunt jezelf "beter "denken. Dat noemen we het placebo-effect en kan 50% (!) van het aantal genezingen veroorzaken. Om die reden moet men bij medicijnentests de dubbelblindmethode toepassen.( de ene groep patienten krijgt het medicijn, de andere groep een gelijkende pil/behandeling die uit inactieve stoffen bestaat, ook de artsen zelf weten NIET of het toegediende spul nu wel of niet het echte medicijn is, zodat ze zelf geen invloed op de verwachting van de patient/proefkonijn kunnen uitoefenen) Dan wordt de factor "genezing door suggestie " uit het genezingsresultaat van het betreffende medicijn bepaald. Wat dan overblijft wordt toegekend als genezing veroorzaakt door het medicijn zelf. Men kwam er achter doordat -bij verkeerde medicijnverstrekking- een aanzienlijk deel van de patienten toch genas, alhoewel dat NIET door het onjuiste medicijn bewerkstelligd kon zijn. Dus genas men omdat men GELOOFDE dat het medicijn zou werken. het werkte niet maar de procedure hielp dus wel. De patient genas dus door de gunstige verwachting. Dat zou je "jezelf beter denken " kunnen noemen. Dit is een in de medische wereld bekend en geaccepteerd fenomeen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100