Wat is de beste manier om spullen te desinfecteren ?

Hallo ik wil graag weten hoe ik al mijn spullen moet desinfecteren zodat het bijna of het liefst alle bacteriën dood en met wat moet ik het dan schoon maken. Alvast Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Desinfecteren wil goed onder hoge temperaturen en ook met alcohol. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor kookgerei of voor sieraden (oorbellen even afdeppen met 96% alcohol bijvoorbeeld). Maar je bank, gordijnen of vloerbedekking kan je niet zomaar behandelen met kokend water of met alcohol. Ook is het lastig om een sopje te maken van 100 graden waarmee je je toilet afneemt. Een stoomreiniger kan bij dat soort dingen een goed hulpmiddel zijn. Stoom is heter dan kokend water. Het reinigen met stoom is vele malen hygiënischer dan het gebruik van schoonmaakmiddelen. Bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen leggen het loodje dankzij de hoge temperaturen waarmee de stoomreiniger werkt. Diezelfde mirco-organismen blijven wel in leven bij het gebruik van conventionele schoonmaakattributen. Ze blijven doorleven op de zeem of spons of nestelen zich in de zeepresten die achterblijven. De doeltreffendheid van een stoomreiniger betekent zo ook dat je langer profijt hebt van je schoonmaakwerk. Ook voor mensen met huisdieren kan een stoomreiniger uitkomst bieden. Het doden van alle micro-organismen door het kokende water betekent bovendien dat je huis blijvend frisser ruikt.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/stoomreinige...

Als je werkelijk van alle bacteriën af wilt is het beste om ze minimaal een minuut ik kokend water onder te dompelen. Toegevoegd na 31 minuten: ik moet zijn in

Bronnen:
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicati...

(bijna) pure alcohol doodt over het algemeen de meeste bacterien naar mijn weten. Omdat het lastig is daaraan te komen is het handiger om een minuut of twee in water te koken.

Geen idee wat je met spullen bedoelt. Maar je kunt het uitkoken. Buiten in het zonlicht leggen ( UV ) Er bestaan sproei bussen voor om te desinfecteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100