Waarom mag een man die seks heeft (gehad) met een man geen bloeddonor worden?

Ik las vandaag in een foldertje van de bloedbank dat een man die seks heeft (gehad) met een man geen bloed mag geven.
Hoe zit dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heeft te maken met het HIV-virus. Dit virus komt significant meer voor onder homo- en biseksuele mannen. De incubatietijd van dit virus is vrij lang, dus oncontroleerbaar op het moment van donatie. Dat is de reden dat het niet mogelijk is als man die seks heeft of had met een man om bloed te geven.

Dat zal met aids en hiv te maken hebben. Ze gaan er hier nog steeds vanuit dat alleen homo,s dat kunnen krijgen. Sterker nog, dat homo's het overbrengen en hetero's niet. Jaja, hoe kortzichtig toch.. Als je de getrouwde hetero mannen moet tellen...die sex hebben gehad met besmette heroine hoertjes...en dan wachten tot ze zo ziek zijn...(omdat ze dat spul nodig hebben)...zodat ze minder hoeven te betalen en OOK nog ZONDER condoom mogen....! Die mogen wel bloed geven. Snap je het nog? Ik ook niet maar zo zit het helaas in elkaar. Al word dat niet met zoveel woorden gezegd...anders discrimineren ze.... Groetjes Schuimpje.

De kans op mn. Hep C en HIV is dan groter dan gemiddeld en in een bepaalde fase van de ziekte is detectie van geinfecteerd bloed moeilijk en/of onbetrouwbaar. zodatl er dan toch sprake kan zijn van geinfecteerd bloed, ACHTERAF, als het dus te laat is. Om dit verhoogde risico uit te sluiten worden mannen die anaal contact hebben met elkaar, uitgesloten van donorschap. Dit moet je niet zien als discriminatie maar als een vorm van zorg(vuldigheid). Je zou zelf ook niet graag Hep C , HIV of andere SOA oplopen na een bloedtransfusie. Vandaar deze maatregel. Deze info en motivatie heb ik van het hoofd bloedbewerking van Sanquin, een goede vriend van mij en een betrouwbare informatiebron.

Tja, dat is een regel die is vastgesteld omdat men denkt datveel homosexuele mannen wisselende contacten hebben, waardoor de kans op hepatitis C of AIDS groter zou zijn... Ik vin het niet realistisch (hetero's met wisselende contacten zijn ook een bron van risico's, en homo's kunnen net zo goed een vaste relatie hebben...) Beter zou dus zijn om te selecteren op 'wisselende contacten"...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100