als je hooikoorts hebt, kun je dan ook koorts krijgen?

Ik heb een paar maanden hooikoorts. Waar ik tabletten voor slik. Maar sinds vanochtend een zere rode keel en lichte verhoging 38.1 graden. Kunnen deze klachten door hooikoorts komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan zeker. Hooikoorts is een allergische reactie, Wanneer het immuunsysteem overactief wordt dan reageert het op stoffen die in principe ongevaarlijk voor ons zijn zoals pollen, katten of lactose. Als essentiële stoffen als vitamines en mineralen door een overactief immuunsysteem afgevoerd worden als afvalstoffen dan merkt u daar in eerste instantie niks van. Vervolgens neemt uw weerstand af en beginnen er allerlei vage klachten te verschijnen. Daarnaast gaan de afvalstoffen zich opstapelen waardoor er klachten komen zoals huidproblemen, verstopte holtes, vermoeidheid, hoofdpijnen, ontstekingen, luchtwegklachten, gewrichtspijnen etc Toegevoegd na 15 uur: Aanvulling: Klaarblijkelijk zijn het een aantal mensen er niet mee eens, maar goed dat mag. Ik zal het toelichten. Van allergie kan je wel degelijk koorts krijgen. Ik heb dit als kind met regelmaat gehad. Niet ernstig maar zo rond de 38 graden. Schrale/pijnlijke keel is ook logisch omdat je slijmvliezen overuren, je niest hoest etc. Heeft niets met alternatieve geneeswijze te maken, zijn gewoonweg symptomen. Hier uitgebreidere link, onderaan staat ook het stukje over koorts: http://www.medicinfo.nl/%7BA872F910-8EF5-4FE6-8029-DC12CF68C260%7D Toegevoegd na 15 uur: En hier staat het duidelijk vermeld: Kenmerkend voor hooikoorts zijn: Jeukende, branderige ogen, die voortdurend tranen. Rode en gezwollen oogleden. Een loopneus, die overgaat in een verstopte neus. Niesbuien. Moe, koortsig gevoel. <---------------- Benauwdheid. Soms hoesten en een pijnlijke keel. <---------------------- Jeukend verhemelte. Deze info komt van gezondheidsnet. http://www.gezondheidsnet.nl/hooikoorts/hooikoorts-wat-zijn-de-symptomen

Tja, het antwoord op je eerste vraag (of je koorts kan krijgen als je hooikoorts bent) is natuurlijk: ja. Van hooikoorts kan je geen koorts krijgen, de naam is inderdaad nogal misleidend, maar ook een hooikoorts-patiënt kan iets anders onder de leden krijgen waardoor hij koorts krijgt; dat staat dan los van de hooikoorts. De vraag in je toelichting is echter anders. Het antwoord op de vraag of een zere, rode keel en koorts van hooikoorts kunnen komen is: nee. Hooikoorts is een allergie voor pollen, die een ontsteking in de neus geeft; een allergische rhinnitis. Bij ernstigere allergie kan de ontsteking zich uitbreiden naar de ogen en daar oogklachten geven, maar het hele probleem is echt gelokaliseerd in de neus. Koorts is geen symptoom van een allergische reactie (alleen van een type 1 allergie maar daar is bij hooikoorts nooit sprake van) en keelklachten dus ook niet. Als de keel rood en pijnlijk is dan is de keel ontstoken; in verreweg de meeste gevallen gaat het dan om een virale ontsteking. Zo'n keelontsteking kan de koorts wél makkelijk verklaren. Er bestaan geen medicijnen tegen dit soort virale infecties; gelukkig genezen ze spontaan, meestal binnen een paar dagen tot een week. Pijnstillers, koud drinken en/of ijsjes eten kunnen de klachten verminderen; voor de rest is het uitzieken.

Het kan inderdaad. Hooikoorts op zich veroorzaakt geen koorts. Maar door de constante irritatie van o.a. je slijmvliezen of keel, verzwakken deze en kunnen ze een ideale broeihaard worden voor bacteriën. Zo'n bacteriële infectie veroorzaakt in veel gevallen wél koorts. 'Allergie-getriggerde' sinusitis komt bv. vrij vaak voor bij mensen die hier gevoelig aan zijn. Je hebt dan niet echt 'iets anders onder de leden' want het is dan wel degelijk een gevolg van de allergie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100