Wat kan ik doen aan een te hoog bilirubine gehalte in mijn bloed?

Al enige jaren heb ik een te hoog gehalte bilirubine in mijn bloed. Een van de vervelende bij effecten hiervan is dat ik gelig zie. Nu heeft het me jaren niet zoveel gedaan, maar sinds enkele maanden ben ik meer bezig met mijn eigen gezondheid en ik vroeg me af of er iets is wat ik er zelf tegen kan doen.
Weet iemand iets wat mij kan helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige medicamenteuze behandeling is met fenobarbital, dat kan zorgen voor een daling van de bilirubineconcentratie in het bloed maar het middel wordt zelden gegeven. Meestal wordt geadviseerd om regelmatig te eten en te bewegen. Een stijging van het bilirubinegehalte is waarschijnlijk niet gevaarlijk en dieetmaatregelen worden over het algemeen niet geadviseerd. Wel geven sommige patiënten aan dat een vetarm dieet, dat de lever ontziet, en het regelmatig drinken van bietensap de klachten doet verminderen. Overmatig gebruik van alcohol kan een negatieve invloed hebben op het verloop van Gilbert.

De lever zorgt ervoor dat bilirubine via de gal richting darmen gaat. Dus lief zijn voor je lever. In bron 1 een snel lijstje van dingen die slecht zijn voor je lever. Goeie dingen: Mariadistel, paardenbloem en brandnetel Minder koolhydraten, normaal eiwitten en meer vetten eten. (bij gelijke calorie innamen)

Bronnen:
http://www.fonteine.com/lever.html

Een belangrijkere vraag is, waardoor wordt dat hoge gehalte veroorzaakt? Geel worden is echt wel een teken dat er iets mis is en is een doktersbezoek noodzaak. Goede voeding is belangrijk, maar hier heb je waarschijnlijk ook medicijnen voor nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100