Hoe kom het dat iemand snel huilt ,ook al wil de desbetreffende persoon dit zelf niet ?

Het gaat hier om iemand die volwassen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is voor iedere persoon verschillend. De manier waarop personen zich manifesteren is afhankelijk van aanleg, opvoeding, opleiding, milieu, invloed van andere personen als familie, vrienden en ga zo maar door. Jouw vraag is volstrekt inwisselbaar voor vragen als waarom is iemand evenwichtig, sociaal of misschien aggressief, intolerant enzovoort. Zulke vragen zijn alleen te beantwoorden na een professioneel onderzoek door een psycholoog of psychiater.

De oorzaak is meestal de gevormde ( nature or nurture) persoonlijkheid van iemand of als gevolg van een aandoening in de hersenen die zorgt voor dit 'gedrag'. Het limbische systeem Het ontvangt informatie uit het lichaam en het brein (cognities, percepties) en geeft gedrag en emotie terug. Door een ziekte ( bv hormonaal of aandoening zoals ADHD o.a) kan dit systeem ook "onjuiste signalen verwerken".

Het kan ook komen door overgevoeligheid. Ik heb bijvoorbeeld al snel natte ogen als ik iets zielig vindt terwijl ik dat helemaal niet wil. Ook met woede kan het al snel gebeuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100