Ik heb een raar gevoel na een joint,wat is dit en hoe lang kan dit nog duren? Ik voel me angstig en loop de hele dag rond met de vraag: gaat dit over?

hallo,

Ik ben een jongen van 18, en heb in totaal 20 keer ofzo geblowd, 1 keer per week. Ik heb hier nooit problemen van ondervonden.

Echter, na een (halve!! Niet eens hele ) jointje afgelopen zaterdag heb ik er wel last van. Op het moment dat ik stoned vast had ik het gevoel dat ik vast zat in de grond. Ik lag op de grond en t voelde alsof mn rug versmolten was met de aarde, mn hoofd was t enige wat ik kon bewegen. Mn vriend had hetzelfde.

Nu, inmiddels 30 uur na het blowen, heb ik het gevoel dat ik nog steeds het gevoel dat ik stoned ben. Ik ben heel lichthoofdig en denk heel veel. Je kan niet aan me zien dat er iets mis met me is, maar het speelt zich allemaal diep in mn hoofd af. Ik voel me angstig en loop de hele dag rond met de vraag: gaat dit over? Hoelang duurt dit nog? Wat is dit? Mijn vriend, met wie ik geblowd heb, heeft precies hetzelfde.

Ook heb ik een enorme schuldgevoel tegenover mn ouders en ik wil het ze ook niet vertellen aangezien ze me zo vaak gewaarschuwd hebben en ik telkens maar weer ontkend heb dat ik blowde. En nu loop ik dus de hele dag rond met een heel lichthoofdig gevoel. T lijkt alsof mn ziel gescheiden is van mn lichaam ofzo. Ik kan het niet echt omschrijven, alsof ik vast zit in mezelf ofzo. Ik weet dat ik niet nuchter ben maar ik kan me dan ook niet meer herinneren hoe t is om 'nuchter' ( dus normaal zonder deze vage gedachten) te leven.

Ik zou graag willen weten wat dit precies is en hoelang het nog duurt. Heel erg bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je ervaart lijkt derealisatie te zijn, dat komt wel vaker voor bij het gebruik van verdovende middelen. Dat trekt over het algemeen vanzelf weg binnen een week, als het langer aan blijft houden dan een week is het raadzaam om een arts te raadplegen. Als de klachten verergeren zou ik ook een arts bezoeken. Verder is het in principe niets om je zorgen over te maken, grote kans dat het morgen al weg is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100