Waarom zie je zo vaak verplegend personeel op witte klompen?

Is dat verplicht, is dat comfortabeler?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat de klompen wit zijn heeft alles te maken met het algemene denkbeeld dat dit de kleur van hygiëne en steriel is. Verder is de klomp bedoeld als gemak bij het aan en uit trekken. Dat er een anti-slip zool onder zit zoals eerder vermeld is opzich iets dat niets met de kleur van de klop te maken heeft... En niet geheel onbelangrijk. De klompen die in de zorg gebruikt worden zijn ergonomisch dusdanig ontwikkeld dat ze allerlei klachten moet voorkomen. En dan doel ik op klachten die direct en/of indirect van toepassing zijn op het werk...

het tweede...

Ik zie nou nooit verplegend personeel op witte klompen, maar misschien is dat omdat ik nooit verpleegd hoef te worden. Het zal denk ik komen omdat het ziekenhuis hun personeel die dingen opdringt.

lomp maar praktisch en

In bepaalde ruimte's mag je niet lopen met schoenen die je buiten of in andere vertrekken aan hebt. Dus om snel van schoenen te veranderen pakt men een schoen die snel insteekt.

De door verpleging gedragen witte klompen zijn voorzien van antieslipzolen en dit soort klompen voorkomt ook vaak rugpijn , wat door langdurig staan kan voorkomen.

Bij het ziekenhuis hier dragen ze voornamelijk de zogenaamde Crocs. Heb even rondgevraagd, en heb ze tegenwoordig ook. Ze zien er niet uit, maar je merkt niet dat je ze aan hebt... heerlijk.

Ik ben regelmatig in ziekenhuizen te vinden geweest en heb hetzelfde geconstateerd. Dat wit comfortabeler is is natuurlijk onzin. Dezelfde klopm in zwart loopt net zo goed lijkt mij.... Maar in het algemeen is schoeisel dat je makkelijk aan- of uittrekt makkelijk voor verplegers, omdat ze van schoeisel moeten wisslen als je aan het werk gaat. Dit uiteraard om hygienische redenen. Gezien het feit dat ze veel lopen en staan dragen ze graag comfortabel schoeisel. Dat ze daarvoor vaak wit kiezen heeft denk ik te maken met een soort onafgesproken "dress code" Voor de rest zijn ze ook in het wit en het ziet er wat hygienischer uit. Maar het is zeker geen verplichting. Heb ook wel eens een verpleegser gezien op knal roze instappers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100