Is het slecht om met je hoofdeinde onder een raam te slapen?

Mijn slaapkamer heeft een afmeting van 180 bij 3 meter. Mijn bed heeft een afmeting van 180 bij 2 meter.Nu is de enige mogelijkheid om met het hoofd onder het raam te liggen en de deur zot aan het voeteneinde. Nu hoor ik dat dit erg slecht is voirde gezondheid omdat ik onder een raam lig richtinging het noorden en met mijn voeten naar de deur.Er is geen andere mogelijkheid om het bed anders te zetten, lees op internet bizarre verhalen van ziektes ectr wat je ervan kan krijgen.is dit zo? Of heeft iemand eem gouden tip om toch anders te liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, dat is niet slecht, behalve als je vergeet dat het raam openstaat en het gaat flink regenen en de regen waait naar binnen. Dan verdrink je op je bed ;)

Ik slaap al 25 jaar met mijn hoofd onder het raam op het noorden. Nergens last van.

Het maakt helemaal niets uit hoe en in welke richting je ligt, pas alleen op met overeind komen als het raam openstaat en je je hoofd daardoor kunt stoten!

Als de informatie niet van een gedegen medische site komt, kun je die ongetwijfeld rustig ter zijde schuiven. De windrichting is alvast volstrekt oninteressant. Hooguit is het onprettig om met je hoofd naar het zuiden onder het raam te liggen, want dan bak je bij een middagslaapje je bed uit. Maar ernstiger dan dat wordt het niet. Frisse lucht is juist uitstekend op de slaapkamer ; dat zouden meer mensen moeten doen. In het ergste geval breekt er 's nachts een keer een flinke hoosbui los, en wordt je gewekt door de regen. Ook daar wordt je niet ziek van, zelfs niet verkouden, want daar is altijd nog een virus voor vereist dat niet in regendruppels voorkomt. Wanneer je door het bed zo te plaatsen echt op de tocht ligt, kan het wel problemen opleveren, vooral voor de spieren die dan tocht te verduren krijgen ; je nek en schouders bijvoorbeeld. Of je ogen. Daar kun je met wat pech dagen last van hebben. Bij wat kouder weer dus liever het raam sluiten of in de draai-kiep-stand als dat kan, en/of zorgen voor goede gordijnen. Het bed is ook wel absurd groot voor zo een piepklein kamertje. Je zou kunnen overwegen het bed een kwartslag te draaien, zodat je met je zij langs het raam ligt. Dan blijven natuurlijk de bezwaren tegen tocht (afhankelijk van de hoogte van het raam) en regen-inslag, maar het zou zomaar kunnen dat je je lekkerder voelt in die positie, en dat is ook wat waard. Maar Feng Shui, sorry, is gewoon leuke kolder ter lering ende vermaek als je van gekheid niet zelf kan bedenken hoe je je huis wilt inrichten, maar hecht er alsjeblieft niet teveel, nee, geen enkele waarde aan. Geen twee Feng-Shui-'specialisten' zullen je huis op de zelfde manier of zelfs maar volgens het zelfde schema inrichten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100