Zijn elektrische tandenborstels zoveel beter?

Ik poets al jaar en dag mijn tanden met een tandenborstel. Deze is weer aan vervanging toe en ik twijfel om een elektrische aan te schaffen. Zijn deze zoveel beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier heb je de voor en nadelen! Voordelen * Een elektrische tandenborstel maakt automatisch de juiste poetsbeweging, waardoor men zich alleen hoeft te concentreren op het juist plaatsen van de borstelkop. * De borstelkop is kleiner en komt daardoor makkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen. * Elektrisch poetsen is minder vermoeiend en gaat gemakkelijker. * Poetstimers stimuleren langere poetstijden waardoor het gebit schoner wordt. Nadelen * Een elektrische tandborstel is duurder dan een gewone borstel. * De eerste dagen van gebruik voelt het trillen van de borstelkop onwennig. * Een elektrische tandenborstel is gevoeliger voor vallen. * Een elektrische tandenborstel is een stroomverbruiker.

Deze vraag is 2 weken geleden al gesteld. http://www.goeievraag.nl/vraag/vinden-elektrische-tandenborstel-goede-uitvinding.49558

Een elektrische borstel poetst een stuk beter vanwege het veel hogere aantal bewegingen per seconde. Ik heb jaren met Braun/Oral B gepoetst en ben nu overgestapt op de Philips Sonicare. Wel wat duurder (vanaf € 30), maar nog geen geld als je je gebit langer gezond kunt houden. Vooral het tandvlees wordt beter gepoetst en gestimuleerd.

Bronnen:
http://www.kieskeurig.nl/elektrische_tande...

Ik poets al jaren elektrisch, op aanraden van mijn tandarts, en de conditie van mijn gebit is er stukken beter van geworden. Vooral het tandvlees wordt veel meer gestimuleerd. Het is wel even wennen, doordat je zelf niet meer hoeft te bewegen, de borstel doet dit zelf. Maar je tanden zijn stukken schoner, en voelen ook veel schoner, en ontstekingen zijn bij mij verleden tijd.

Mijn tandarts raadt ook aan een elektrische tandenborstel te gebruiken. En hij zal er vast wel verstand van hebben ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100