Doet laxeren pijn?

Ik heb al bijna twee weken last van mijn darmen. Ik heb het gevoel dat ze zijn verstopt. Vooral de laatste tijd is het erger geworden, de krampen zijn dan wel weg maar mijn buik rond en onder mijn navel is helemaal opgezet. Ik loop de hele dag (sinds een paar dagen) rond met een vol gevoel, vorige week heb ik microlax gebruikt maar dat hielp niet er kwam bijna niks uit. Maar ik kreeg wel last van krampen en voelde me erg beroerd daarna. Ik zie er daarom ook erg tegen op om vanmiddag te gaan laxeren maar ik weet dat het moet, want ik wil me weer gewoon voelen. Heeft iemand ervaring of tips om darmkrampen tegen te gaan tijdens het laxeren? en wat kan ik verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je hier vaak last van hebt zou ik toch naar de huisarts gaan. Er kan vast iets aan gedaan worden. Het verschilt van persoon tot persoon: een laxeermiddel geeft ongeveer hetzelfde soort buikpijn als wanneer je hevige diarree hebt, maar kan dan pijnlijker zijn. Als je huisarts geen afdoende oplossing heeft kun je je beter laten doorverwijzen.

Hoi Mascha, Erg vervelend. Helaas is constipatie een van de meest voorkomende lichamelijke klachten in de westerse maatschappij. 3x raden hoe dat komt... In eigenlijk alle gevallen ligt dit aan een verkeerde voeding. Hoe is je voeding? Dat je voldoende vezels moet binnenkrijgen en voldoende water moet drinken heb je vast al vaak genoeg gehoord. Wat minder bekend is, is dat alle bewerkte voeding kan zorgen voor lichamelijke klachten (zoals constipatie, moeheid, hoofdpijn en ook kanker). Bewerkte voeding is alle voeding die niet rechtstreeks uit de natuur komt. Ook bruinbrood is in die zin slecht. Je lichaam is nou eenmaal niet gemaakt voor bewerkte voeding, e-nummers, magnetronmaaltijden en slechte suikers. Eet je misschien teveel bewerkte suikers? (pasta, (bruin)brood, rijst, snoep, suiker, koekjes, ijsjes enz.) Als ik jou was zou ik niet aan de laxeer gaan, nooit. Dit is echt troep waarvoor je lichaam niet gemaakt is. Wat ik zou doen als ik jou was, is zoeken naar de oorzaak. En ik denk dat de oorzaak voor 90% bij een verkeerd voedingspatroon ligt. De overige 10% ligt bij stress of chronische lichamelijke aandoeningen. Wat ik je wel kan adviseren is om elke dag psylliumvezels te gebruiken (colon clean), door verse jus, smoothies of juices. Geen yoghurt, zuivel is ook niet bevorderend voor je klachten/gezondheid. En vooral: zo natuurlijk mogelijk eten; groenten, fruit, noten, zaden en dierlijke producten zo min mogelijk. Zuivel en rood vlees kan voor ook voor oa darmklachten zorgen. Het kan overigens ook zijn dat je overgevoelig bent voor gluten of een chronische (nog niet ontdekte) darmaandoening hebt. Om dit uit te sluiten, kun je even langs je huisarts gaan. Maar ook dan adviseer ik je het bovenstaande. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je snel van je klachten verlost zult zijn! Laat het ons even weten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100