Welke natuurlijke manieren bestaan er om je testosteron niveau te verhogen?

N.a.v. een discussie met een vriend vroeg ik me dit af. Ik heb ooit weleens gehoord dat krachttraining en sex het testosteron niveau in het lichaam van een man kunnen verhogen. Welke andere bestaan er nog eventueel? (Aangezien dit een theoretische vraag is en er geen symptonen zijn ben ik dus niet op zoek naar antwoorden die symptonen van een lager testosteron niveau verhelpen; ik weet ook eerlijk gezegd niet of dat laatste bestaat)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezond eten een gezond gewicht met de bijbehorende BMI index. Voldoende eiwitten vezels en vitamines en een gebalanceerd mineralen Zink! en vet opname minder met suiker gebruik, voldoende slaap en genoeg water. Al deze zaken helpen het brein en de klieren binnen het proces het maximale uit het lichaam te halen. Ook de hormoon levels horen hierbij. Een voldoende opname en balans in cholestrol gehalte in ldl en hdl is belangrijk. Dit word in de testikels gebruikt in de aanmaak van dit hormoon. Te is hierbij niet goed. Balans is de sleutel tot lichamelijk maximaliseren. Ook de types in ondergoed zouden hieraan kunnen bijdragen ivm met ideale omgevings temperatuur. Contact sporten als rugby of boxen en korte explosief intensieve training kan dan via een andere weg een mannier zijn om tot een hoger testosteron te komen. Dit activeert de aanmaak van leptin, adiponectin, glucagon-like peptide-1 (GLP-1), colecystokinine (CKK) en melanocortine. Korte explosieve oefeningen herstel en repetitie en push niet over grensen. Blessures vragen veel van de waardevolle stoffen. Elimineer stress, leer yoga of mediteren of lees lekker een boek. Stress werkt negatief op het testosteron level. Planten die kunnen helpen zijn Bananen (bevatten het enzym bromelain) knoflook Bloemkool, broccoli en vergelijk bare koolsoorten (bevat Indole-3-carbino zuur) Fruit citrus, appels peren bessen (bevat antioxidanten, foliumzuur en vitamine B6) Vlees.... sorry vegetariers (bevat stoffen voor aanmaak van creatinine, SHBG of globuline, en vitD Zalm en oesters (vitamine A, Zink, Omega vetzuren oesters bevatten stoffen die het dopamine level ook beinvloeden)

Bronnen:
http://www.artofmanliness.com/2013/01/15/h...

Uit de plantheelkunde zijn onder andere Goji bessen bekend als een sterk afrodisiac.Dit doen ze door het verhogen van de waardes van testosteron in het lichaam, wat zowel bij mannen als vrouwen het libido stimuleert. Verder bevorderen ze het uithoudingsvermogen en het humeur, ook niet onbelangrijk voor de sex drive. 1 van de werkende stoffen is beta-sisterol dit is ontstekingremmend hierdoor kan de testesteron aanmaak optimaal blijven door minder aan het imuunsysteem kwijt te zijn. Antioxidanten, zuren en vitamines deze zitten bv ook in acai bessen en crandberries Let op : Er zijn echter bijwerkingen bekent in sommige gevallen van allergie bijvoorbeeld pollen ook bevatten ze atropine en te veel is slecht raadpleeg u huisarts voor informatie.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100