Hoe kun je flauwvallen door bier ?

Gisteren ben ik na een leuke middag met een paar biertjes thuis gekomen en alles was goed, later ga ik slapen en word wakker omdat ik naar het toilet moet. Ineens voel ik me niet goed en ik ga snel zitten, ineens word ik ''wakker en zie het gezicht van mijn vader die mij op de bank legt. Ik was helemaal bleek en heel warm, ik ben een tijdje weg geweest, binnen 10 minuten ben ik 10 keer flauwgevallen, ik weet er niks meer van maar van de middag zelf wel. Ik heb die dag weinig gegeten maar wel genoeg slaap gehad. Mijn moeder denkt dat er iets in mijn bier is gedaan, ik reageer wel snel op bier.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er kan een relatie zijn tussen weinig eten, alcoholgebruik en flauwvallen. Maar 10 keer flauwvallen in korte tijd is iets waarmee je beslist even naar de huisarts moet gaan voor advies.

Niet alleen bier, maar élke alcoholische drank kan veroorzaken dat iemand flauwvalt. En je geeft zelf al aan waarom: door het te drinken op een (vrijwel) lege maag. Je lichaam kan de alcohol veel beter verwerken als je er goed bij eet. Het heeft nu z'n bedwelmende effect vele malen sterker kunnen uitoefenen, met dit als gevolg. Helemaal als jij al weet dat je snel reageert op een alcoholische drank moet je dat nooit meer drinken als je weinig gegeten hebt!

Je zegt het zelf al, je hebt weinig gegeten die dag. Misschien ook te weinig gedronken die dag. Dan komt het bier veel harder aan dan normaal. Middenin de nacht is je bloeddruk vaak ook wat lager, al die factoren bij elkaar zorgen ervoor dat jij je zo slecht voelde. Volgende keer dus zorgen voor een betere bodem, en misschien iets minder alcohol drinken. Toegevoegd na 54 seconden: Gaat het nu wel weer beter? wel in de gaten houden dat het niet zomaar weer gebeurt, dan kun je beter naar de huisarts.

Flauwvallen ontstaat doordat er te weinig bloed naar je hersenen loopt. Door overmatig gebruik van alcohol ontstaat (of kans tot..) er grote verschillen in de bloeddruk. Beroepsalcohollisten hebben veelal een te hoge bloeddruk. Door de vele schommelingen vd bloeddruk passen je vaten zich te langzaam aan en heb je kortstondig een tekort aan zuurstofrijk bloed in de hersenen. En dan val je flauw. En hoe minder je eet, des te meer alcohol er in korte tijd wordt opgenomen in het bloed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100