Welk voedsel met weinig suiker kun je het beste als tussendoortje nemen ivm suikerziekte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toch, hoe stom het ook klinkt : fruit. Ik MOET het zelfs eten sinds ik suikerziekte heb! Ik vind het vreselijk, niet lekker en heb er een hekel aan, maar het is het nummer één tussendoortje. Een van de grootste misverstanden van suikerziekte is dat je dan helemaal geen suiker mag. Het gaat echter niet om (geraffineerde) suiker, maar om bloedsuiker, en dat is feitelijke ALLE koolhydraten, ook suiker. En ja, die mag je ook gewoon hebben. Waar je mee op moet passen zijn snelle koolhydraten die verder geen of weinig voedingswaarde hebben. Geraffineerde suiker scoort, uiteraard, hoog op dat gebied, maar geloof het of niet : witmeel scoort nog véél hoger. Dat heeft een nog hogere zogenaamde 'glycemische index'. Fruit bevat natuurlijke suikers, die iets minder kwaad kunnen, maar daarnaast zoveel gezonde stoffen, dat je dat beslist niet hoeft te laten staan. Integendeel dus. Andere goede tussendoortjes zijn alles waar vezels en granen in zitten (van een bruine boterham tot een bakje muesli), natuurlijk rauwkost en groenten (al leveren die te weinig kalorieen om je daar als tussendoortje toe te beperken - je moet er namelijk naar streven de hele dag ongeveer een gelijk bloedsuikerniveau te hebben), en hartige hapjes (die niet teveel vet en zout bevatten, omdat je als suikerpatient ook op je cholesterol en je gewicht moet letten.) Al met al is fruit dus juist een heel goede, gezonde en praktische keuze. Het allerbeste kun je echter een diëtist raadplegen ; die kan je precies op jou behoeftes en suikerspiegel afgestemd dieet voorschrijven, waarin je vanzelf ook leert wat voor jou goede tussendoortjes zijn.

Een appel!

Stukje kaas, stukje worst.

http://www.diadem.nl/tussen.htm op deze site staan wat tussendoortjes die geschikt zijn voor mensen met diabetes. Toegevoegd na 3 minuten: je kan ook op de verpakking kijken hoeveel en welk soort suiker erin zit en let vooral ook op de koolhydraten.

''snelle jelle'' (voorgesneden ontbijtkoek)

Dingen als rauwkost zijn altijd goed. Let wel op… In fruit zitten suikers en een appel levert net zoveel op als een boterham. In een snelle jelle zit zelfs het dubbele….

Cup-a-soup, Evergreen.

plantaardig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100